Naslovnica Novosti Isporuka MAN autobusa za kompaniju inMotion d.o.o.

Isporuka MAN autobusa za kompaniju inMotion d.o.o.

Početkom aprila, u pomalo snježnim uslovima, kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo je predala na korištenje autobus MAN Lion's Regio R14 kompaniji inMotion d.o.o. Sarajevo koja je ujedno postala i novi vlasnik autobusa.inMotion je kompanija sa sjedištem u Bosni i Hercegovini koja je počela s radom u februaru 2017. godine, a u vlasništvu je gospodina Austin Taylora iz Sjedinjenih Američkih Država. Trenutno broje preko 200 zaposlenih u kancelarijama u više gradova širom Bosne i Hercegovine. Rad kompanije se bazira na pružanju rješenja za koordinaciju transporta između vozača i kompanija kojima su potrebne usluge prevoza različitih vrsta tereta. Koordinacija se vrši za sve oblike transporta – kopneni, vodeni, zračni i obavlja se isključivo na američkom tržištu.

Isporučeni autobus je 2009. godište i radi se o 13-metarskoj izvedbi na dvije osovine MANovog modela Lion's Regio, namjenjenom za regionalni i vanlinijski prevoz putnika. Vozilo je uvezeno iz Njemačke i od prvog vlasnika. Pogoni ga MAN motor koji daje ukupno 390 KS u kombinaciji sa šestostepenim ručnim mjenjačem. Sigurnost putnika i ostalih saobraćaja će osigurati sistemi kao što su ABS, ASR te retarder. Unutrašnjost je opremljena turistički sa 55 putničkih sjedišta koja imaju opciju obaranja naslonjača, preklopni stolić, mrežice za lične stvari, naslonve za ruke i noge i opciju izvlačenja dvojki prema hodniku za veči komfor. Također, pored sistema klimatizacije, vozilo je opremljeno i sa mini kuhinjom kod drugih vrata te toaletom.

Ipak, ovaj autobus neće ići u svrhu komercijalnog prevoza putnika, nego kompanija in Motion d.o.o. i njen vlasnik imaju potpuno druge planove za ovaj autobus. Odmah po preuzimanju vozila, na njemu su započeti radovi, a o čemu se radi ponovo ćemo pisat kada cijeli projekat bude gotov.

Gospodinu Tayloru i ostalim uposlenicima njegove kompanije želimo puno sreće u daljem radu te da uživaju u svakom kilometru pređenim sa ovim autobusom!

april, 2021.