Naslovnica Novosti Isporuke Isuzu autobusa kupcima u BiH

Isporuke Isuzu autobusa kupcima u BiH

Prošlog mjeseca kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo, generalni zastupnik i distributer Isuzu autobusa za prostor Bosne i Hercegovine, je isporučuila ukupno sedam Isuzu autobusa za tri svoja klijenta. Od sedam isporučenih autobusa, njih šest je bilo novo.

Kompanija Šume Republike Srpske je za potrebe prevoza radnika svog gazdinstva Sjemeć Rogatica nabavila nov Isuzu Turquoise. Ovo gazdinstvo već posjeduje jedan Isuzu minibus, tako da će novi autobus svakako pružiti adekvatne pozitivne rezultate. Isporučeni autobus za Šume RS je 2019. godine i pokreće ga domaći Isuzu motor snage 190 KS u kombinaciji sa ručnim šestostepenim mjenjačem. U unutrašnjost se, uz vozača, može smjestiti 33 putnika uz određen broj mjesta za stajanje. Vozilo je opremljeno još sa klima uređajem, Eberspacher sistemom grijanja, sigurnosnim sistemima najnovije generacije, rezervoarom od 190 litara, parking senzorima i zvučnim upozorenjem za vožnju unazad. Ono što posebno karakteriše ovaj model jeste prednji redizajnirani dio maske koji od sada imaju svi novi modeli Isuzu autobusa.

Povećana aktivnost u gradskom prevozu u Kantonu Sarajevu dovela je do proširenja kapaciteta kompanije Centrotrans iz Sarajeva. Nove linije su značile i nova vozila, a pošto se radi uglavnom o brdskim linijama, izbor je ponovo pao na već dokazani model Isuzu Novociti. Ova vozila pokreće Euro 6 motor, snage 190 konjskih snaga i ručni mjenjač sa šest brzina. Ovjes je u kombinaciji gibanj-jastuci, dok su disk kočnice na obje osovine. Unutrašnjost je prilagođena zahtjevima Centrotransa, tako da je ukupni kapacitet 25 mjesta za sjedenje i još 16 mjesta za stajanje. Od ostalih značajki u svakom slučaju vrijedi spomenuti i četiri unutrašnje kamere koje prate prednja vrata, zadnja vrata te šta se dešava ispred i iza vozila. Na ovaj način će putnici imati veći stepen zaštite kao i sam vozač te vozilo. Također još jedna novina na ovoj generaciji su prednji i bočni displeji za linije. Sva vozila su opremljena sa sistemom klime i grijanja te ručnom rampom za olakšan pristup vozilu osobama u invalidskim kolicima i sa dječijim kolicima. Novociti modeli su odličan izbor za gradski saobraćaj, a kompanija Centrotrans ih u svom voznom parku ima skoro 25 u dvije generacije.

Još jedna kompanija koja je odlučila staviti povjerenje u Isuzu autobuse kada govorimo o prevozu radnika je Komo Modriča. Kompanija se bavi proizvodnjom obuće i konfekcije, a kada se ukazala potreba za prevozom radnika odlučili su se za provjerenog partnera – Sejari d.o.o. Ovoj kompaniji je isporučen rabljeni Isuzu Urban, prigradski autobus. Isporučeno vozilo je 2005 godina i ima motor od 120 konjskih snaga u kombinaciji sa ručnim mjenjačem. U unutrašnjost se pored vozača može smjestiti još 20 sjedećih i 30 putnika koji stoje što je odličan kapacitet za ovaj tip prevoza i vozila. Vozilu je nedavno sređena limarija, a kupljen je od prvog vlasnika. Prije isporuke, na vozilu su odrađeni svi potrebni servisi i manje popravke, a sve kako bi naši klijenti bili što zadovoljniji.

Kompanijama Šume RS, Centrotrans i Komo želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilima te se radujemo daljoj saradnji!

april, 2019