Naslovnica Novosti Isuzu Visigo – Autobus godine u Bosni i Hercegovini!

Isuzu Visigo – Autobus godine u Bosni i Hercegovini!

U organizaciji AUTO Media Group u Sarajevu je održan osamnaesti “Izbor automobila godine” u Bosni i Hercegovini. Svečana ceremonija proglašenja najboljih organizirana je u Domu mladih – Skenderija gdje su, osim automobila, svoje mjesto pronašle i ostale kategorije vezane za autobranšu.

U kategoriji Autobus godine bili su nominirani Isuzu Visigo, Higer KLQ6932, Mercedes-Benz Conecto LF i Scania Irizar I6. Ubjedljivu pobjedu je odnio Isuzu Visigo sa maksimalnim brojem bodova i ponio je titulu Autobus godine u Bosni i Hercegovini.Ovo je drugi put uzastopno da Isuzu ponese ovu titulu, pošto je prošle godine za najbolji autobus proglašen gradski model Citiport, čime se potvrdilo da je Isuzu vodeći proizvođač u mini/midi segmentu u BiH.

Visigo će nesumnjivo biti zanimljiv zbog svog atraktivnog dizajna, natprosječno bogate opreme u standardnom paketu, ali i po tome što je ovo najveći autobus u klasi 9,5 metara. Ovaj model je prvi “turista” u programu Anadolu Isuzu sa pogonskim agregatom smještenim pozadi, ali i u svim ostalim aspektima ima originalni dizajnerski pečat.

Dobar i moderan dizajn se nastavlja i u unutrašnjosti vozila. Posebno se ističe stakleni panoramski krov, kroz kojeg prodire dosta svjetlosti, čiju količinu podešava vozač – automatski, aktiviranjem prekidača na dobro oblikovanoj i veoma modernoj instrument tabli.
Novi koncept sjedišta sa širokim prolazom, visoki bočni prozori, sofisticirano noćno LED osvjetljenje, moćni medija set (ekran od 7 inča, mp3, €DVD, USB i navigacija) i inovativna automatska digitalna klima obećavaju natprosječan komfor za turističke grupe, ali i za putnike na redovnim međugradskim linijama.

Broj onih koji će moći uživati u svim prednostima ovog vozila varira, jer će kupci moći birati verzije od 35, 37 i 39 sjedišta. Bez obzira na broj sjedišta, prtljažni prostor je sasvim dovoljan, jer boksovi ispod poda, sa vertikalnim otvaranjem poklopca, imaju kapacitet od 5,5 kubnim metara.

februar, 2017