Naslovnica Novosti JIM Trans podmladio flotu sa novim Krone Profi Linerom

JIM Trans podmladio flotu sa novim Krone Profi Linerom

Rukovodstvo kompanije Sejari d.o.o. Sarajevo, koja je generalni zastupnik i distributer Krone priključnih vozila za prostor BiH, isporučila je nedavno novu poluprikolicu Krone Profi Liner kompaniji JIM Trans iz Čitluku. Ovo je već četvrta nova Krone poluprikolica za ovu kompaniju, a ovaj put se radi o Profi Lineru najnovije generacije sa dosta unaprijeđenja.

Isporučeni Profi Liner ima težinu oko 6.100 kg zahvaljujući novoj modularnoj šasiji u merdevinastvom okviru. Multilock – spoljni ram za univerzalno osiguranje tereta sa mogućnošću učvršćivanja na rastojanjima od 100 mm je ostao nepromjenjen i dalje služi za lakše i jače osiguranje tereta. Vozilo ima standardni i prepoznatljivi bočni Krone branik kao i novu generaciju zadnjeg branika na kojem su Hella multifunkcionalna svjetla. Vozilo posjeduje domaće Krone osovine na kojim su montirani domaći prenumatici Krone Easy Rider u dimenziji 385/65 R22,5.

Osovine su sa vazdušnim ovjesom i disk kočnicama, a prva osovina je podizna. Sigurnost vozilu i robi koja se prevozi dat će Wabco kočioni sistem sa uključenim sistemom stabilnosti i EBS-om. Sigurnost i bolju vidljivost pružaju i bočna konturna svjetla te svjetla za tablice koja su u LED izvedbi.

Unutrašnjost je opremljena vrhunskim podnim pločama koje su sada redizajnirane i koje je lakše zamjeniti ako dođe do toga. Premium brtvljenje poda je zadržano i poboljšano. U unutrašnjosti se nalaze četiri reda drvenih letvi, kao i sitasta ploča kojom je prednji zid dodatno zaštićen. Unutrašnja visina sa zatvorenim krovom je oko 2.8 metara, dok je utovarna visina kroz zadnja vrata 2,7 metara. Još jedna stvar iz domaće proizvodnje je i Basis KRONE pomični krov sa dodatnim dijagonalnim ojačanjima u krovnoj ceradi. Zadnja vrata su od aluminijuma u punoj visini (tip Container) sa zašrafljenim željeznim ramom, sa integrisanim bravama vrata i uvučenim šarkama uz duple brave.

Od ostale opreme za ovog “Profesionalca” možemo spomenuti još i merdevine pozadi za lakši ulaz, ukrasne kapice na maticama točkova, dva nosača za rezervne točkove, dva podmetača za točkove, kutija za alat te naravno nezaobilazni XL cerifikat. Boja cerade je standardna Krone boja bijelog alumunijuma.

Kompaniji JIM Trans želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe sa novim vozilom te se radujemo daljoj saradnji!

decembar, 2021.