Naslovnica Novosti Još jedan Krone Mega Carrier za Euro-Transporti iz Cazina

Još jedan Krone Mega Carrier za Euro-Transporti iz Cazina

Nakon kupovine nove Krone Mega Carrier prikolice u junu prošle godine, kompanija Euro-Transporti iz Cazina se odlučila za kupovinu još jedne. Pozitivno iskustvo sa Krone proizvodima je utjecalo na kupovinu još jedne Mega Carrier prikolice.

Isporučena prikolica ima dvostruki T-dužinski i središnji nosač kao i spoljni ram zavaren sa poprečnim nosačima i traverzama. Multilock-spoljni ram za univerzalno osiguranje tereta sa mogućnošću učvršćivanja na rastojanjima od 100 mm je standard koji je Krone postavio tako da je i ova prikolica opremljena sa ovim sistemom. Vučna ruda je ukupno duga 2250 mm, mjereno od centra vučnog oka do prednjeg zida prikolice.

Prednji podupirač je sa vitlom i točkom, dok su nazad dvije galvanizovane potporne noge, sklopive i podesive po visini. Mega Carrier ima dvije osovine po 9.000 kg nosivosti. Urađen je u kombinaciji BPW osovina sa vazdušnim ovjesom i disk kočnicama na kojim se nalazi osam Michelin guma u dimenziji 245/70 R19.5.Za sigurnost prikolice i tereta će se pobrinuti Wabco kočioni sistem, kao i multifunkcionalna Hella zadnja svjetla, koja uključuju i po jedno svjetlo za vožnju unazad te svjetlo za maglu. Prikolica ima Krone Premium zaptivanje poda, te Edscha klizni krov sa unutrašnjom visinom od 3.040 mm. Prednji zid je od valovitog čelika, dok je unutrašnjost prednjeg zida ojačana šperpločom. Zadnja vrata su aluminijska sa duplim bravama. Baš kao i prošli put, prikolica je isporučena sa plavom ceradom koja je i prepoznatljiva boja kompanije iz Cazina.

Od ostale opreme možemo navesi ljestve na izvlačenje koje se nalaze u zadnjem dijelu prikolice, dvije rezervne Michelin gume, dva nosača rezervnih guma, dva podupirača za gume, plastičnu kutiju za alat, dva reda drvenih letvi u unutrašnjosti te čak pet redova aluminijskih letvi.

Prikolica je zaštićena Krone KTL plus bojenjem u prahu (kataforeza sa kasnijim dodavanjem praha). Ovaj sistem nudi jedinstvenu dugoročnu zaštitu od korozije. KTL plus garantuje kompletnu, sveobuhvatnu zaštitu, čak i teško dostupnih uglova, ivica i šupljina, koje postoje na vozilu.

Kompaniji Euro-Transporti želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

januar, 2018