Naslovnica Novosti Još jedan Krone Mega Liner za Obnova Komerc

Još jedan Krone Mega Liner za Obnova Komerc

Obnova Komerc d.o.o. Mrkonjić Grad je nastala 2002 godine i osnovna djelatnost je lokalni i međunarodni transport robe u drumskom saobraćaju. Transport robe se vrši unutar Bosne i Hercegovine, ali i na relacijima BiH – Evropa (Evropske Unije). Obnova Komerc d.o.o. raspolaže sa većim brojem vozila sa ekološki prihvatljivim normama, EURO 5 i EURO 6 motorima.

U procesu obnavljanja voznog parka, kompanija Obnova Komerc se odlučila na nabavku nove Krone poluprikolice. Odluka je pala na model Mega Liner, zbog svoje svestranosti, ali i zbog ranijeg iskustva sa ovim modelom. Naime, početkom 2016. godine gospodin Jarić je u svoj vozni park dodao jedan Mega Liner, pa se nakon godinu dana pauze ponovo odlučio na isti korak. Novi Mega Liner je uparen sa MAN tegljačem koji je također prinova u kompaniji.Isporučen model Mega Liner ima dužinu od 13860 mm, bočna pristupna visina je 2860 mm dok je unutrašnja visina sa zatvorenim krovom 3000 mm. Vozilo ima 385/55 R22,5 Michelin gume, kao i dvije rezervne Michelin gume te SAF osovine.

Brži i lakši utovar i istovar pobrinuće se Edscha podizni klizni krov sa zasebnim podizanjem na 4 stuba (3 vozne visine) te višestruko nagrađivan Multilock sistem obezbjeđivanja robe, koji omogućava lahko fiksiranje robe radi skraćenja utovara/istovara. Od ostale opreme vrijedi spomenuti nosač rezervnog točka smješten iza osovina + dodatni nosač rezervnog točka za točak tegljača, LED Hella multifunkcionalna zadnja svjetla, 7 redova aluminijumskih letvi + 1 red drvenih letvi, dvostruko ključanje zadnjih vrata, kutiju za alat i XL certifikat.

Zahvaljujući novom sistemu kataforeze i praškastg bojenja Mega Liner je u potpunosti zaštićen od pojave korozije. Uzevši sve u obzir, sa sigurnošću možemo reći da je Mega Liner profesionalac među mega poluprikolicama!

oktobar, 2017