Naslovnica Novosti Još jedan Mega Liner za Eurotrans Sarajevo

Još jedan Mega Liner za Eurotrans Sarajevo

Nakon kupovine jedne nove Krone Mega Liner poluprikolice prošli mjesec, sarajevska kompanija Eurotrans je i u martu kupila još jednu istu poluprikolicu. Primopredaja nove poluprikolice je izvršena jutros u sjedištu kompanije Sejari d.o.o. Sarajevo, koja je i zastupnik Krone poluprikolica i priključnih vozila za teritoriju Bosne i Hercegovine.

Kako smo i spomenuli, novoisporučeni Mega Liner je iste specifikacije kao i prethodni što podrazumijeva šasiju sa dvostrukim T-dužinskim i središnjim nosačima te Multilock sistemom za univerzalno osiguranje tereta sa mogućnošću učvršćivanja na rastojanjima od 100 mm. Što se tiče pogona, ponovo se radi, za ovu kompaniju isprobani i dokazani duo BPW osovine – Continental pneumatici u dimenziji 385/55 R19,5. Sigurnost tereta i ostalih učesnika u saobraćaju je jako bitna stavka, a da sve bude u najboljem redu pobrinuće se Wabco kočioni sistem, koji uključuje i sistem stabilnosti, parkirna kočnica, EBS te dva podmetača za točkove. Zadnjim dijelom dominiraju Hella multifunkcionalna svjetla sa prepoznatljivom Krone krunom.Od ostale opreme koja je isporučena uz poluprikolicu možemo spomenuti dvije rezervne Continental gume sa dva nosača za rezervne točkove kao i korpa za rezervni točak tegljača. Kutija za alat je također dio neizostavne opreme, a na zahtjev klijenta ugrađen je i Edscha klizni i podizni krov sa mogućnošću podizanja krova do 500 mm na 4 ugaona stuba odvojeno. Pod je urađen u premium varijanti što je i standard kod svih Krone priključnih vozila. U unutrašnjost se nalazi još i dva reda alu letvi te četiri reda drvenih letvi.

Po novu poluprikolicu je došla i još jedna prinova u kompaniji, a to je tegljač Mercedes Benz Actros crvene boje i star nepunu godinu dana.

mart, 2018