Naslovnica Novosti Još jedan Neoplan za Super Star Mostar

Još jedan Neoplan za Super Star Mostar

Prošle sedmice je u Mostaru izvršena zvanična primopredaja Neoplan Citylinera kompaniji Super Star. Gospodin Soldo je dugogodišnji prijatelj kompanije Sejari o čemu svjedoči i činjenica da je ovo peto vozilo kupljeno preko naše mreže. Ranije su u vozni park stigli dva Neoplan Eurolinera SHDL, Neoplan Euroliner UL te MAN Lion's Comfort A01.

Neoplan Cityliner je sinonim za atraktivan dizajn, komfor i luksuz, sve ono što kompanija kao Super Star želi da ima. Ovaj autobus je trenutna najnovija generacija jednog od najdugovječnijih modela u autobuskom svijetu. Također, dobitnik je i mnogih prestižnih evropskih nagrada.

Isporučeni autobus je 2008. godište i prešao je nešto manje od 550.000 kilometara. Opremljen je MAN-ovim Euro 4 motorom snage 324 kW / 441 KS i automatskim ZF-AS Tronic mjenjačem sa 12 brzina. Od ostale opreme treba izdvojiti retarder, tempomat, ABS sistem, kuku za prikolicu, centralno zaključavanje, podizače stakla itd.

Autobus je opremljen sa samo 44 sjedišta, što je i više nego idealno za putnike koji će moći uživati u maksimalnoj udobnosti tokom putovanja. Od ostale opreme koju će putnici moći koristiti tokom putovanja nalazi se automatska klima, WC, kuhinja, dva LCD monitora, frižider, sunčana zaštita, standardno grijanje – Webasto itd.

mart, 2017.