Naslovnica Novosti Još jedan novi Mercedes Sprinter isporučen Li-Busu

Još jedan novi Mercedes Sprinter isporučen Li-Busu

Saradnja koja je započela 2019. godine između kompanija Li-Bus iz Livna i Sejari d.o.o. iz Sarajeva je nastavljena i ove godine. Nažalost, prošla godina zbog pandemije je prekinula niz, ali se saradnja nastavila ove godine i to isporukom još jednog Mercedes Sprintera. Ponovo je izbor pao na model Sprinter 519 CDI sa ponovo vrhunskom opremom, pošto gospodin Pavlinović za svoje putnike želi samo najbolje i vrhunsko.

Kao i prošli put, cjelokupna luksuzna oprema i svi detalji su pažljivo odabrani od vlasnika agencije Li-Bus, a sve s ciljem kako bi se dobio najluksuzniji autobus u klasi kako u floti Li-Busa, tako i u cijeloj državi. Lista opreme je zaista duga, ali ćemo se fokusirati na osnovno. Vozilo je isporučeno u sivoj boji kako bi se uklopilo u postojeću flotu, a krasi ga jedinstvena šema karakteristična za ovu kompaniju uz dodatak selektora Hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatka Dalića, rođenog Livnjaka, na zadnjim vratima.

Vozilo pogoni Mercedesov motor snage 190 KS u kombinaciji sa automatskim 7G-Tronic plus mjenjačem koji ima i lopatice iza volana ukoliko želite da se ručno mjenjaju brzine. Svjetla su u LED izvedbi uz dodatak svjetala za maglu koja imaju funkciju i osvjetljenja pri skretanju. Vozilo posjeduje i fabričku parking kameru, a ratkape od inoxa te hrom set uz roll barove dali su dodatni ekskluzivniji izgled vozilu.

U vozačevom prostoru dominirani multifunkcionalni volan, a od ostale opreme vozaču će od pomoći biti Telma retarder, tempomat, HOLD funkcija, Hill-Start Assist, Active Brake Assist, Crosswind Assist i Lane Keeping Assist sistemi. Također centralno mjesto zauzima i fabrička MBUX multimedija od 10.25 inča sa navigacijom, Bluetooth, radio i informacijama o vozilu. U prednjem dijelu je još smješten i frižider te invertor 12V/220V sa utičnicom 220 V ispred prve dvojke. Za optimalnu temperaturu će se pobrinuti klima uređaj i radijatori za zagrijavanje sa ventilatorom uz pomoć dodatnog Webasto grijanj.

Kao što smo spomenuli – kompletna unutrašnjost koja uključuje sjedišta, krov, pod i bočne zidove je birana od strane gospodina Pavlinovića, pa i ne čudi što dominira narandžasta boja. Za putnike su odabrana kvalitetna i udobna sjedišta u skladu sa ostalim unutrašnjim uređenjem. Također, i rasvjeta u vozilu je u potpunosti prilagođena korporativnim bojama kompanije Li-Bus.

Audio/video opremu čine mikrofon Actia sa pojačalom, Radio/CD/MP3/DVD player i LCD monitor od 19 inča na preklop. Također, putnicima će na raspolaganju biti USB priključci, stočić iza vozača sa na kojem je logo kompanie te Flexy lux galerije za ručni prtljag sa multimedijalnim setom (rasvjeta, difuzori za zrak i zvučnici) iznad svakog reda sjedišta, urađene u luksuznoj izvedbi. Kada govorimo u prtljagu, prtljažni prostor ispod zadnje klupe je produbljen tako da je i on optimiziran broju putnika. Putnički prostor je fizički odvojen od prtljažnog dijela pregradom na kojoj se nalazi livanjski divlji konj – prepoznatljiv motiv ove kompanije.

Kompaniji Li-Bus želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom te se radujemo daljoj saradnji!

septembar, 2021.