Naslovnica Novosti Još jedan novi Profi Liner za Sanel-Šped

Još jedan novi Profi Liner za Sanel-Šped

U nizu obnovljenih saradnji ove godine ističe se i saradnja sa kompanijom Sanel-Šped iz Konjica. Nakon novog Profi Linera prošle godine, kompanija se odlučila na isti potez i ove godine. Tako je nastavljena uspješna dugogodišnja saradnja ove kompanije sa Sejari d.o.o. Sarajevo, koji je generalni zastupnik i distributer Krone priključnih vozila za prostor BiH. Sa ovom isporukom, Krone poluprikolice čine 60% flote kod Sanel-špeda.

Novo vozilo ima smanjenu težinu zahvaljujući novoj modularnoj šasiji u merdevinastvom okviru, koja je osim smanjenja težina donijela i niz drugih poboljšanja. Multilock – spoljni ram za univerzalno osiguranje tereta sa mogućnošću učvršćivanja na rastojanjima od 100 mm je ostao nepromjenjen i dalje služi za lakše i jače osiguranje tereta. Vozilo ima standardni i prepoznatljivi bočni Krone branik kao i novu generaciju zadnjeg branika na kojem su Hella multifunkcionalna svjetla. Vozilo posjeduje domaće Krone osovine na kojim su montirani Bridgestone prenumatici u dimenziji 385/65 R22,5. Pneumatici su sa M+S šarom, a matice točkova su dodatno ukrašene sa plastičnim sivim poklopcima i natpisom Krone.

Osovine su sa vazdušnim ovjesom i disk kočnicama, a prva osovina je podizna što će pozitivno utjecati na potrošnju goriva, ali i potrošnju pneumatika. Sigurnost vozilu i robi koja se prevozi dat će Wabco kočioni sistem sa uključenim sistemom stabilnosti i EBS-om. Sigurnost i bolju vidljivost pružaju i bočna konturna svjetla te svjetla za tablice koja su u LED izvedbi. Spomenuli smo već da zadnji rasvjetni panel čine Hella svjetla, uz dodatak svjetla za maglu i svjetla za vožnju unazad.

Unutrašnjost je opremljena vrhunskim podnim pločama koje su sa novom generacijom redizajnirane i po potrebi ih je sada lakše zamjeniti. Premium brtvljenje poda je zadržano i poboljšano. U unutrašnjosti se nalaze četiri reda drvenih letvi, kao i sitasta ploča kojom je prednji zid dodatno zaštićen. Unutrašnja visina sa zatvorenim krovom je oko 2.8 metara, dok je utovarna visina kroz zadnja vrata i sa bočnih strana 2,7 metara. Još jedna stvar iz domaće proizvodnje je i KRONE Basis pomični krov sa dodatnim dijagonalnim ojačanjima u krovnoj ceradi.

Zadnja vrata su od aluminijuma u punoj visini (tip Container) sa zašrafljenim željeznim ramom, sa integrisanim bravama vrata i uvučenim šarkama uz duple brave.

Od ostale opreme za novog člana flote Sanel-šped možemo spomenuti još i merdevine pozadi za lakši ulaz, dva nosača za rezervne točkove, jedna rezervna guma, dva podmetača za točkove, kutija za alat te naravno nezaobilazni XL cerifikat. Boja cerade je standardna Krone boja bijelog alumunijuma, baš kao i prethodne Krone poluprikolice koje su isporučene ovoj kompaniji.

Kompaniji Sanel-šped želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara sa novim vozilom te se radujemo daljnjoj saradnji!

novembar, 2022.