Naslovnica Novosti Još jedna Krone poluprikolica za JIM Trans Čitluk

Još jedna Krone poluprikolica za JIM Trans Čitluk

Sredinom januara je u sjedištu firme Sejari d.o.o. Sarajevo izvršena primopredaja nove poluprikolice Krone Mega Liner kompaniji JIM Trans iz Čitluka. Saradnja ove dvije firme je počela 2016. godine kada je isporučena nova Krone Profi Liner poluprikolica, a nastavljena je ove godine sa isporukom također nove poluprikolice, ali modela Mega Liner.

Inače, kompanija JIM trans iz Čitluka je osnovana 2013. godine i osnovna djelatnost je lokalni i međunarodni transport robe u drumskom saobraćaju. Transport roba se vrši na relacijama BiH – cijela Evropa. Nova Mega Liner poluprikolica je uparena sa bijelim MAN tegljačem koji je također prinova u kompaniji JIM trans.Isporučena poluprikolica je neklasična mega poluprikolica koja ima pneumatike dimenzije 385/55 R22,5, ali zahvaljujući podiznom krovu ima unutrašnju visinu od 3 metra. Podizni krov je proizvođača Edscha i on će značajno olakšati utovar i istovar robe i tereta. Spomenute gume su proizvođača Michelin, a uz poluprikolicu su isporučene i dvije rezervne Michelin gume. Pneumatici su montirani na SAF osovine sa vazdušnim ovjesom i kočionim diskovima. Od ostale opreme možemo istaći da svaka guma ima blatobran, dva nosača za rezervne točkove, multifunkcionalna Hella rasvjeta na zadnjem dijelu, kutija za alat, podupirači za točkove, jedan red drvenih te čak sedam redova aluminijumskih letvi u unutrašnjosti.

Mega Liner sa nižim podvozjem osmišljen je tako da nudi kapacitetni utovarni prostor od 100 m³, a veoma je učinkovit i zbog hidrauličkog dizanja krova, što utovar i istovar čini lakšim, bržim i efikasnijim. Veliki plus za ovaj model je i višestruko nagrađivan Multilock sistem obezbjeđivanja tovara, koji omogućava lahko fiksiranje robe radi skraćenja utovara/istovara. Uzevši sve u obzir, Mega Liner zaista opravdava epitet profesionalca među mega poluprikolicama!

januar, 2018