Naslovnica Novosti JP Darko Kajtez u svoju flotu dodao još jedan Krone Profi Liner

JP Darko Kajtez u svoju flotu dodao još jedan Krone Profi Liner

Dobra saradnja između prevoznika Darko Kajtez i kompanije Sejari d.o.o. Sarajevo se nastavila i to isporukom još jedne nove Krone poluprikolice. Izbor je ponovo pao na model Profi Liner sa podiznim krovom, a interesantno je da je isporuka izvršena nakon tačno tri godine od kupovine prve nove Krone poluprikolice. Inače, gospodin Kajtez posjeduje dva kamiona i dvije poluprikolice. Radi se o MAN tegljačima i Krone Profi Linerima, a oba “Profesionalca” su kupljena nova.

Isporučena poluprikolica je skoro pa identična prvoj koju je gospodin Kajtez kupio, ali neke razlike ipak postoje pošto je u tri godine fabrika Krone uložila značajne napore i dodatno poboljšala svoje proizvode. Radi se o vozilu nove generacije koje ima šasiju sa dvostrukim T-uzdužnim gredama te nosačima i nastavcima na u potpunosti zavarenoj konstrukciji. Vozilo je isporučeno sa ceradom u boji bijelog alumunijuma što je postao zaštitni znak za veliku većinu novih Krone priključnih vozila. Vanjski izgled je nezaobilazan bez legendarnih bočnih zaštita od podlijetanja sa Krone natpisom i krunom. Vozilo ima tri osovine domaće Krone proizvodnje sa vazdušnim ovjesom i gume u dimenziji 385/55 R22.5. Naravno, prva osovina je elektronski podizna, a cjelokupni izgled će dodatno uljepšati i plastični poklopci matica točkova sa Krone natpisom.

Za sigurnost robe će se pobrinuti parkirna kočnica i Wabco kočioni sistem sa EBS-om i sistemom stabilnosti. Rasvjeta je također bitna u osiguravanju bezbjednih uslova vožnje, a u tome je nova generacija Krone priključnih vozila postala pravi majstor. Kompletna rasvjeta na ovom vozilu je u LED izvedbi, a nju čine LED bočna konturna svjetla sa indikatorima pravca, dva LED konturna svjetla sa gumenom ručicom i LED rasvjeta tablice. Glavni rasvjetni panel čini nova generacija Hella gen.2 full LED svjetala posebno razvijenih i dizajniranih za Krone priključna vozila.

Konstrukciju čini Edscha klizni krov sa plastičnim spojnicama. Zahvaljujući njemu bočna utovarna visina iznosi 2.810 mm, a maksimalna unutrašnja visina može biti 2.950 mm. Prednji zid je urađen od čelika i dodatno je ojačan sitastom pločom iznutra. Zadnja vrata su dvokrilna tip container i napravljena su od aluminijuma. Unutra se nalazi Krone premium pod i pet redova drvenih letvi te tri reda aluminijumskih letvi. Od ostale opreme možemo spomenuti jedan rezervni točak, dva nosača rezervnog točka, dva podmetača za točkove, kutija za alat, merdevine pozadi za lakši ulaz i izlaz iz vozila te XL certifikat.

Gospodinu Kajtezu želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe sa novim vozilom te se radujemo daljoj saradnji!

april, 2024.