Naslovnica Novosti J&T Transport obogatio svoju flotu sa novim Krone Profi Linerom

J&T Transport obogatio svoju flotu sa novim Krone Profi Linerom

U martu je kompanija Sejari d.o.o., koja je zastupnik Krone poluprikolica i priključnih vozila za teritoriju Bosne i Hercegovine, kompaniji J&T Transport iz Doboja isporučila novu poluprikolicu Krone, model Profi Liner. Spomenuta kompanija se bavi prevozom duži niz godina i spaja robu iz Bosne i Hercegovine sa cijelom Zapanom Evropom i Skandinavijom te obratno. U tome se istična posebna saradnja sa Švicarskom u koju se najčešće i vozi. Gospodin Želimir Gavrić, vlasnik J&T Transport, je rekao da od ranije ima pozitivno iskustvo sa Krone poluprikolicama i da je to prevagnulo u kupovini i ove nove poluprikolice.

Svi koji se bave bilo kojim prevozom za Švicarsku znaju koliko su rigorozni zakoni i propisi te da sva vozila moraju biti jako kvalitetna i ispravna. To je još jedna značajka Krone proizvoda, a gospodin Gavrić je lično birao kompletnu svu opremu na isporučenom vozilu. Isporučeni Profi Liner ima visinu sedla od 1160 mm i šasiju sa dvostrukim T-dužinskim i središnjim nosačima. Multilock sistem za univerzalno osiguranje tereta sa mogućnošću učvršćivanja na rastojanjima od 100 mm je standard kod svih Krone vozila pa tako i kod ovog.

Novi “Profesionalac” je opremljen je sa dva SAF podupirača, tri Krone osovine osovine sa vazdušnim ovjesom i kočionim diskovima, od čega je prva podizna te sa šest komada Bridgestone pneumatika u dimenziji 385/65 R22,5. Uz vozilo su isporučena i dva rezervna Bridgestone pneumatika. Za sigunost će se pobrinuti Wabco kočioni sistem sa EBS i uključenim sistemom stabilnosti, Hella multifunkcionalna svjetla te bočna LED gabaritna svjetla kako bi ovaj Profi Liner bio što uočljiviji u saobraćaju.

Po želji novog vlasnika vozilo ima i paletar u koji može stati do 32 euro palete, te spremnik za vodu kapaciteta 50 litara i crni Krone flap na zadnjem braniku. Također, vlasnik je želio i da ima ojačan ulaz u poluprikolicu da se smanje oštećenja od viljuškara i slično, pa je na njegov zahtjev postavljena i dodatna čelična ploča dimenzija 4×450 mm. Umjesto trapezoidnih gumenih odbojnika postavljenih nazad, koji su standard, vozilo je isporučeno sa rolo odbojnicima. Od ostale opreme možemo navesti ljestve nazad za lakši ulaz u utovarni prostor, dvije kutije za alat, premium Krone pod, Edscha rolo ceradu i pet redova alu letvi uz obavezni XL certifikat. Cerada na vozilu je plave boje, što je još jedan dodatni zahtjev klijenta.

Isporučeni novi Krone Profi Liner je dio paketa pošto drugi dio kompozicije čini također novi Volvo 500. Kompaniji J&T Transport Doboj želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe sa novom kompozicijom te se radujemo daljoj saradnji!

april, 2020.