Naslovnica Novosti Koktel Derventa obnovio flotu sa novim Krone Box Linerom

Koktel Derventa obnovio flotu sa novim Krone Box Linerom

Prošli mjesec je kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo isporučila nov Krone Box Liner kompaniji Koktel Derventa čime je nastavila niz širenja svojih partnerstava. Ova kompanije se uglavnom bavi prevozom robe u kontejerima i od ukupno 12 kompozicija, čak njih devet čine popularne “kontejnerice”. Naravno među njima, značajan broj čine i Krone Box Lineri i upravo je pozitivno iskustvo sa polovnim Box Linerima “poguralo” odluku da se kompanija odluči i na nabavku jedne nove. Direktor kompanije Goran Pjeranović je lično došao na primopredaju i odvezao svoj novi Krone Box Liner nazad u firmu.

Box Liner nosi oznaku eLTU5-2 što znači da ima visinu sedla od 1.130 mm i da može da prevozi kontejnere od 20, 40 i 45 stopa. Šasiju čine dvostruke T-dužinske grede zavarene sa poprečnim nosačima, a šasija je sa mogućnošću pneumatskog izvlačenja zadnjeg dijela. Na zadnjem dijelu se nalaze i dva gumena odbojnika, a između greda se nalazi i čelična platforma. Naravno, tu je i karakteristična nočna zaštita od podlijetanja sa Krone logom i natpisom.

Vozilo je opremljeno domaćim Krone osovinama sa zračnim jastucima i disk kočnicama uz napomenu da je prva osovina podizna. Na osovinama su montirane gume u dimenziji 385/55 R22,5 brenda Goodyear. Za sigurnost vozila i robe pobrinut će se Wabco kočioni sistem u kombinaciji sa sistemom stabilnosti i EBS-om. Za sigurnost je bitna i kvalitetna rasvjeta vozila, a nju čini trenutno najbolja dostupna opcija. Zadnju stranu vozila krasi i nova generacija Hella LED svjetala koja je posebno razvijena za Krone. Ona je u kompletnoj LED izvedbi i, osim spomenutih svjetala nove generacije, uključuje LED rasvjetu u gumenim ručicama pozadi, LED bočna konturna svjetla sa indikatorima pravca te LED rasvjeta tablice.

Od ostale opreme možemo istaći dva nosača rezervnih točkova, rezervni točak, plastične blatobrane, dva podmetača točkova sa nosačem, plastična kutija za alat, dvije kutije za protivpožarne aparate, dvije crveno–žute upozoravajuće oznake na zadnjem braniku, narandžasta preklopna ploča bez broja i zaštitna guma pozadi.

Kompaniji Koktel želimo puno sreće i uspješno prevezene robe sa novim vozilom te se nadamo se da će se saradnja produžiti još mnogo godina!

juni, 2023.