Naslovnica Novosti Kompanija M&M Popović preuzela svoj novi Krone Box Liner

Kompanija M&M Popović preuzela svoj novi Krone Box Liner

Nedavno je gospodin Mladen Popović u prostorijama kompanije Sejari d.o.o. u Sarajevu preuzeo svoj potpuno novi Krone Box Liner. Na ovaj način je uspostavljena nova saradnja između kompanija M&M Popović iz Novog Grada i kompanije Sejari d.o.o. Sarajevo, koja je generalni zastupnik i distributer Krone priključnih vozila za Bosnu i Hercegovinu. Kompanija M&M Popović trenutno broji vozni park od tri kompleta i kompanija je fokusirana isključivo na prevoz kontejnera. Vrijedi napomenuti da su dvije od tri poluprikolice proizvođača Krone, a da je flotu nedavno pojačao i jedan tegljač Volvo FH500.

Gospodin Popović se odlučio za varijantu sa univerzalnom šasijom na izvlačenje koja može prevoziti kontejnere veličine 20, 40 i 45 stopa. Isporučenu poluprikolicu karakteriše prepoznatljivi zadnji branik te bočni branici sa plavom krunom i ponosnim natpisom Krone. Radi bolje zaštite i stabilnijeg prevoza, isporučeni Box Liner ima dva gumena odbojnika pozadi i čeličnu platformu na zadnjem dijelu između greda.

Box Liner je opremljen sa domaćim Krone osovinama sa zračnim jastucima i disk kočnicama, čiji prečnik iznosi 430 mm. Na osovinama su montirane gume u dimenziji 385/55 R 22,5 dok je prva osovina podizna. Na maticama točkova se nalaze i ukrasni plastični poklopci na natpisom Krone.

Vrijedi spomenuti i Wabco sistem kočenja sa EBS modulatorom i sa elektronskim sistemom održavanja stabilnosti. Kada spominjemo sigurnost vozila, rasvjeta svakako igra veliku ulogu. Tako je sva rasvjeta na vozilu u LED izvedbi, a bočni gabariti imaju i ulogu pokazivača pravca. Poseban detalj je i rasvjeta za zadnjem braniku proizvođača Hella. Ona je iz nove generacije posebno razvijene za Krone i čine je pokazivač pravca, svjetlo, stop svjelo i svjetlo za vožnju unazad. Od ostale opreme vozilo ima dva podmetača za točkove, dva nosača za rezervne točkove, jednu rezervnu gumu, plastične blatobrane, dvije kutije za PP aparate, kutiju za alat i flap (guma) pozadi. Na listu prednosti koje pruža nova Krone Box Liner kontejnerica može se dodati i KTL plus bojenje u prahu (kataforeza sa kasnijim dodavanjem praha) koje nudi jedinstvenu dugoročnu zaštitu od korozije.

Kompaniji M&M Popović želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe sa novim vozilom te se radujemo daljoj saradnji!

oktobar, 2023.