Naslovnica Novosti KRONE dijelovi dolaze brže sa jedinstvenim QR kodom

KRONE dijelovi dolaze brže sa jedinstvenim QR kodom

Digitalna rješenja osiguravaju tačnu zamjenu “za život”

KRONE je uveo novi sistem za naručivanje rezervnih dijelova za poluprikolice i prikolice koji navodi će, kako KRONE navodi, ubrzati isporuku i garantovati tačne zamjene za duži život i bolji rad svakog Krone vozila.

Korištenje jedinstvenog koda koji je utisnut na registracijsku ploču svake prikolice KRONE, klijent jednostavno skenira podatke, koristeći mobilni uređaj ili tablet, kako bi dobio brz pristup popisu dijelova prikolice i svim relevantnim podacima – kao što je dio brojeva, opis i dostupnost. Zatim, pomoću KRONE Online Shop, dijelovi se mogu brzo naručiti.

Budući da je svaki QR kôd jedinstven za prikolicu na kojoj se isporučuje, operator će imati koristi od brze i tačne identifikacije potrebnog rezervnog dijela bez zbrke ili problema koji proizlaze iz jezičnog prevođenja. Nadalje, ubrzava se nabavka dijelova, a kupac će uštedjeti vrijeme tokom održavanja, popravaka ili kvarova vozila tokom životnog vijeka prikolice i uvijek će biti sigurni da će primiti stvarne dijelove koji su bili dio originalne specifikacije prikolice.

Ralf Faust, izvršni direktor, optimističan je oko novog sistema: “Brza isporuka rezervnih dijelova na svakodnevnom nivou je stvar za svakog KRONE kupca, no sada, ne samo da smo pojednostavili proces naručivanja, bez obzira na lokaciju ili prikolicu već i kupac može odmah prepoznati stvarne rezervne dijelove koji su isporučeni.”