Naslovnica Novosti Krone Mega Liner novi član kompanije Top šped Gradačac

Krone Mega Liner novi član kompanije Top šped Gradačac

Kompanija Top Šped iz Gradačca ima višegodišnje iskustvo u prevozu raznih roba širom Evropske Unije kao i Turske, a od sada će im ovaj posao dodatno olakšavati nova Krone Mega Liner poluprikolica koju im je isporučila kompanija Sejari Sarajevo, generalni zastupnik i distributer Krone priključnih vozila za Bosnu i Hercegovinu.

Kompanija se u prvom planu bavi prevozom tekstila sa specijalno prilagođenim poluprikolicama, ali se vremenom posao proširio i na prevoz ostale robe. Višegodišnje iskustvo je garancija dobro i profesionalno obavljenog prevoza. Kompanija danas broji oko 20 kompleta, od čega je 12 cerada, jedna hladnjača i ostalo su poluprikolice za prevoz tekstila. Kompanija je počela sa kupovinom polovnih Krone poluprikolica da bi nakon pozitivnog iskustva sa istim uslijedila i kupovina nekoliko novih poluprikolica. Danas Krone čini veći dio voznog parka ove kompanije.

Isporučeni Mega Liner je klasična mega poluprikolica što znači da ima šest guma u dimenziji 435/50 R 19.5 koje su montirane na domaće Krone osovine. Kada govorimo o podvozju, vrijedi istaći da je prva osovina podizna, a da je vozilo opremljeno Continental gumama. Vozilo predstavlja novu generaciju Mega Liner poluprikolica koja ima novu modularnu šasiju uz standardni Multilock sistem na svakih 100 mm. Sigurnost vozilu, robi koja se prevozi i ostalim učesnicima u saobraćaju dat će Wabco kočioni sistem uz EBS te LED osvjetljenje. Standardni su i bočni Krone branici i naravno zadnji branik koji je također najnovije generacije uz Hella multifunkcionalna svjetla sa uključenim svjetlima za maglu i svjetlom za vožnju unazad.

U unutrašnjosti se nalazi Krone premium pod, debljine 30 mm, koji se sada zahvaljujući novoj šasiji znatno lakše održava, ali i mjenja ukoliko dođe do toga. Unutrašnja dužina iznosi 13.620 mm, a zahvaljujući Edscha podiznom krovu unutrašnja visina može ići do maksimalnih 3.000 mm. Krov se također može razdizati na sva četiri stuba neovisno i po potrebi. Također, vozilo je opremljeno i sa jednim redom drvenih te tri reda aluminijumskih letvi V profila. Prednji zid je željezni sa dodatnim ojačanjem iznutra, a zadnja vrata su od aluminijuma sa duplim bravama.

NOOd ostale opreme koju ovaj Mega Liner posjeduje možemo spomenuti rezervni točak Continental, ukrasne Krone poklopce na maticama točkova, dva nosača za rezervne točkove koji se nalaze ispred osovina, dva podmetača za točkove, merdevine pozadi za lakši ulaz u poluprikolicu, kutiju za alat te XL certifikati i dodatni certifikat VDI 2700 za prevoz pića. Po želji kupca, vozilo je opremljeno sa crvenom ceradom i biće u kompletu sa MAN tegljačem koji je također prinova u kompaniji.

Dobra poslovna praksa ove dvije kompanije se nastavlja i dalje, pa je već sada dogovorena i nova poluprikolica koja će biti isporučena početkom iduće godine. Kompaniji Top Šped želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe sa novim vozilom te se radujemo daljnjoj saradnji!

novembar, 2021.