Naslovnica Novosti Magroplast Odžak od sada sa novim Profi Linerom

Magroplast Odžak od sada sa novim Profi Linerom

Magroplast d.o.o. Odžak je privatna firma koja se bavi preradom polietilena u polietilensku foliju i polietilensku ambalažu. Kompanija u ovoj branši ima iskustvo od 1985. godine, a od 1988. posluje pod ovim imenom. Iz godine u godinu razvoj porodične firme se povećava zahvaljujući konstantnoj modernizaciji tehnologije i mašina. Širokom paletom svojih proizvoda snabdijevaju industriju i široku potrošnju na domaćem, ali i na stranim tržištima u iznosu od 35% proizvodnje sa tendencijom rasta.

Kako bi transport folije i potrebne ambalaže bio olakšan i efikasan, kompanija Magroplast se odlučila za obnovu priključnog vozila koje inače duži MAN TGX 18.440 tegljač. A kada se govori o brzom i efikasnom prevozu roba – nema boljeg partnera od Krone. Nakon kraćih pregovora gospodin Alen Kovačević, vlasnik kompanije Magroplast, se odlučio za Krone i za model Profi Liner. Moglo bi se reći da je to bila ljubav na prvi pogled, pošto je bilo dovoljno da gospodin Kovačević vidi poluprikolicu na 15 minuta i da kaže: “To je to!”.

Novoisporučeni Profi Liner ima težinu cca 6.1 tonu i prepoznatljive bočne Krone branike. Čelični prednji zid je zašrafljen, sa fiksiranim ugaonicima i ojačan je izunutra sitastom pločom. Zadnja vrata su aluminijska sa ljestvama na izvlačenje, a i cerada je u standardnoj boji bijelog alumunija. Vozilo pokreću domaće KRONE osovine sa vazdušnim ovjesom i kočionim diskovima. Na njih je postavljeno šest 385/65 R22.5 Krone Easy Rider guma, a prva osovina je podizna. Za sigunost će se pobrinuti Wabco kočioni sistem sa uključenim sistemom stabilnosti, Hella multifunkcionalna svjetla te bočna LED gabaritna svjetla kako bi ovaj Profi Liner bio što uočljiviji u saobraćaju.

Kada pogledamo u unutrašnjost prvo što se ističe je pod koji je urađen u premium varijanti i koji se debljinom ističe od konkurencije.Još jedna velika prednost Krone priključnih vozila je Multilock sistem – spoljni ram za univerzalno osiguranje tereta sa mogućnošću učvršćivanja na rastojanjima od 100 mm – koji je dobio mnoge nagrade za svoje tehničko rješenje i inovacije. Ovaj Profi Liner je pravi domaći Krone proizvod kojeg, nakon Krone osovina i guma, zaokružuje domaći Krone klizni krovni sistem. Unutrašnja visina sa zatvorenim krovom iznosi oko 2.8 metara.

Od ostale opreme vrijesi istaći četiri reda drvenih letvi sa strane, XL certifikati, dva nosača za rezervni točak sa jednim rezervnim točkom, kutiju za alat te dva podmetača za točkove. Šasija je varena i zaštićena KTL metodom (kataforeza). Iskustva pokazuju da Krone šasije ne pucaju nikad, da Krone vozila pružaju iste performanse neovisno od tereta (nema savijanja), te da su omiljeni izbor vozača, jer kako oni kažu »odlično prate kompoziciju«!

Gospodin Kovačević je ovom prilikom izjavio: “Prije nekih desetak godina bio sam jako blizu kupovine Krone poluprikolice, međutim desile su se neke stvari, pa posao na kraju nije zaključen. Tokom zadnjih godina često u BiH, ali i vani viđam Krone poluprikolice i zaista izgledaju sjajno na cesti. Ja sam čovjek kojem je bitno do estetike, a Krone je u tom segmentu u samom vrhu. Malo sam se dodatno raspitao o Krone poluprikolicama kod kolega u okruženju i svi su na prvu rekli da se radi o izuzetno kvalitetnim, robusnim i čvrstim vozilima. Također, malo je i moj vozač navodio “vodu na Krone mlin” govoreći da se radi o izuzetno dobroj poluprikolici sa kojom ćemo dodatno dobiti na estetskoj i marketinškoj promociji. Zbog toga smo odlučili da novi Profi Liner brendiramo u šemu naše kompanije i prilagodimo je MAN tegljaču. Tako je naš MANeken dobio kompatibilnog pratioca, a rezultati su već vidljivi sudeći po pogledima i komentarima prolaznika.”

Kompaniji Magroplast Odžak i njenom direktoru Alenu želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

decembar, 2018