Naslovnica Novosti MAN autobus pojačanje za kompaniju Ljaljić turs

MAN autobus pojačanje za kompaniju Ljaljić turs

Porodična kompanija Ljaljić turs iz Čelića se nakon nekoliko godina ponovo odlučila na saradnju sa kompanijom Sejari pa je njihova flota nedavno pojačana sa još jednim MAN Lion's Coach R07 autobusom. Tako je nakon ranijih Neoplan autobusa preko naše mreže ova kompanija kupila i jedan MAN autobus.

Isporučeni autobus je bijele boje, a proizveden je 2009. godine. Vozilo je stiglo sa odličnim paketom opreme od koje se ističu alcoa aluminijumske felge, sistem paralelnog otvaranja bunkera, zadnji spojler i kamera za vožnju unazad dok na prednjem dijelu se ističe nešto modernija prednja maska. Vozilo pogoni domaći MAN Euro 5/EEV motor jačine 324 kW tj. 441 KS uz automatski mjenjač koji ima 12 brzina. Za dvoosovinsko vozilo ova snaga je i više nego dovoljna da sve terene i prepreke pređe bez ikakvih problema.

Radni prostor vozača je opremljen svim što mu je potrebno kako bi njegovo vrijeme u vozilo kao i sama vožnja prošli bez ikakvih problema. Sjedište vozača je opremljeno sa mikrofonom, a dodatni mikrofon se nalazi i kod suvozačkog sjedišta. Interesantno je da je bunker za odmor vozača kod drugih vrata povezan i telefonskom vezom sa mjestom vozača. Sigurnost će dodatno poboljšati i kamera na drugim vratima.

Unutrašnjost je standardna za dvoosovinsko vozilo i iznosi 49+1+1. Unutrašnjost je urađena u plavim notama, uključujući ipodnu oblogu te unutrašnje galerije, i cijelokupan dojam je jako prijatan. Sjedišta su proizvođača Kiel u kombinaciji plavih boja kože i tkanine, koja će svim putnicima pružiti potreban nivo komfora i udobnosti.

Vozaču će putovanje olakšati i ugrađena navigacija, a putnici će moći koristiti sve prednosti Blaupunkt audio/video sistema koji podrazumijeva cd/mp3/dvd player i dva LCD monitora. Iznad svakog reda sjedišta se nalazi individualna rasvjeta, zvučnici i difuzori za zrak, dok se na bočnim stranama u području nogu nalaze konvektori za grijanje. Sva sjedišta imaju opciju obaranja naslona, naslon za ruke i noge koji su na preklop, opciju izvlačenja dvojki prema hodniku za bolji komfor kao i preklopne stoliće i mrežice za lične stvari. Od ostalih specifikacija vrijedi spomenuti da vozilo ima sisteme klimatizacije, dodatnog grijanja – webasto, tepih u putničkom i prtljažnom prostoru, toalet, kuhinju i dva frižidera.

Kompaniji Ljaljić turs želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom te se radujemo daljoj saradnji!

maj, 2024.