Naslovnica Novosti MAN Lion's City A20 isporučen kompaniji Centrotrans Sarajevo

MAN Lion's City A20 isporučen kompaniji Centrotrans Sarajevo

Kompanije Sejari d.o.o. i Centrotrans su i ove godine nastavili svoju uspješnu dugogodišnju saradnju. Prvo isporučeno vozilo ove godine za kompaniju Centrotrans je gradsko-prigradski MAN Lion's City A20.

Radi se o klasičnom solo autobusu dužine 12 metara i na dvije osovine. Prva registracija je ubilježena u 11. mjesecu 2009. godine, a vozilo je stiglo u bijeloj boji. Opremljen je sa MAN dizelskim motorom zapremine 10.518 cm3 i ukupne snage 235 kW (320 KS) u kombinaciji sa ZF automatskim mjenjačem. Motor ovog autobusa ispunjava Euro 5/EEV normu ispušnih gasova, a u trenutku isporuke je imao nešto preko 480.000 pređenih kilometara. Autobus ima dvoja dvokrilna vrata koja će osigurati brz i lagan protok putnika te pneumatike u dimenziji 275/70 R22.5

Što se tiče unutrašnjeg izgleda, vozila imaju sjedišta prilagođena za prigradske linije, rukohvate te predviđena mjesta za stajanje putnika. Ukupan kapacitet sjedećih mjesta je 43. Vozilo je prihvatljivo i za sve kategorije stanovništva zbog ručne rampe na drugim vratima, tako da se i korisnici invalidskih i dječijih kolica mogu prevoziti ovim vozilom bez problema. Putnicima će na raspolaganju biti i klima uređaj te sistem grijanja. Vozilo ima Blaupunkt radio/CD/MP3 plejer te linijske displeje. Interesantno je i da vozilo ima kameru na zdnjem dijelu vozila koja će u mnogome olakšati vožnju unazad pri uslovima slabe vidljivosti (noć/magla/kiša/snijeg), a koja se prati preko monitora smještenog u kabini vozača. Također, vozilo ima i unutrašnji video nadzor preko šest kamera postavljenih u putničkom dijelu.

Vozilo je u finalnom stadiju prilagođavanju Centrotransovim standardima i pripremama za puštanje u aktivni rad. Kompaniji Centrotrans se zahvaljujemo na ukazanom povjerenju i želimo im puno sreće kao i uspješno pređenih kilometara sa novim vozilom te se radujemo daljoj saradnji!

maj, 2023.