Naslovnica Novosti MAN TGX 18.440 isporučen kompaniji Inče iz Pljevalja

MAN TGX 18.440 isporučen kompaniji Inče iz Pljevalja

Dobre poslovne rezultate ove godine kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo je, nakon Bosne i Hercegovine, Srbije te Hrvatske, prenijela i u Crnu Goru. Novi partner kompanije u Crnoj Gori je porodična kompanija Inče d.o.o. iz Pljevalja. Kompanija u vlasništvu gospodina Batrić Potpare obavlja prevoz roba lokalno po Crnoj Gori te po Srbiji i Kosovu, a također je i regionalni zastupnik proizvođača hrane za životinje “Patent” za Crnu Goru.

Gospodinu Potpari je bio potreban jedan rabljeni tegljač za potrebe prevoza na navedenim lokacijama, a jedan takav je pronašao u našoj ponudi. Radi se o provjerenom modelu MAN TGX 18.440, koji može zadovoljiti potrebe regionalnih i dugolinijskih operatera. Radi se o mega tegljču koji je proizveden 2015. godine kada je i kupljen u Bosni i Hercegovini te je imao samo jednog vlasnika. Domaći MAN motor isporučuje 324 kW tj. 440 KS u kombinaciji sa automatskim mjenjačem od 12 brzina. Nije zanemarljivo ni to što vozilo ispunjava Euro 6 norme ispušnih gasova.

Pošto se radi o mega tegljaču, to znači da su mu pneumatici u dimenzijama 315 i 295/60 R22.5 te da ima vazdušno ogibljenje na obje osovine. Vozilo je opremljeno sa dva aluminijumska rezervoara. Vanjski izgled karakteriše prepoznatljiva rešetka u stilu crnog oniksa, koja mu daje dominantnu prisutnost, sa kromiranom lajsnom na vrhu. Što se tiče sigurnosnih sistema, tu su Elektronski kočioni sistem (EBS) sa ABS-om te ASR kontrola proklizavanja i parkirna kočnica. Od ostale opreme možemo istaći vizir za sunce, poklopce retrovizora u boji kabine, a u unutrašnjosti XLX kabine se nalaze još i frižider, dva kreveta, klima uređaj i webasto grijanje.

Kompaniji Inče d.o.o. želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara sa novim vozilom te se radujemo nekoj novoj saradnji!

juli, 2024.