Naslovnica Novosti Mate Dodig obnovio flotu novim Krone Box Linerom

Mate Dodig obnovio flotu novim Krone Box Linerom

Box Liner može sve da preveze. On prevozi sve i uvijek dovozi svoj teret bezbjedno do željenog odredišta. Kontejnerska šasija Krone je izdržljiva, svestrana i dobro osmišljena. Svakodnevno opterećenje iz transportnog svijeta se lako rešava. Lako igra u teškom poslu, koji podrazumijeva česte promjene tereta, pa sistem mora efikasno funkcionisati, što ujedno znači da vučno vozilo mora puno da izdrži.

Ovo je laka igra za Krone Box Liner, pošto su šasije kontejnera istovremeno mobilne i stabilne. Sa mnogim tipičnim Krone elementima, kao što su sklopivi nosači ili rotacioni zatvarači, mnogi izazovi mogu biti brzo riješeni. Širok spektar – u svim veličinama – Gooseneck ili kratka šasija sa dve ili tri osovine za kontejnere – Box Liner je dostupan u nizu verzija. Takođe je dostupan kao univerzalna šasija za sve veličine kontejnera od 20 do 45 stopa, sa kratkim tunelom, dugim tunelom ili bez tunela. Ovaj praktični dizajn, daje vam pravi odgovor za svaki izazov. Prevoznik Mate Dodig se odlučio za standardnu šasiju sa tri osovine za kontejnere od 20 do 40 stopa.

Blizina Ljubuškog, odakle je gospodin Dodig i odakle vodi veoma uspješan posao, i blizina luke Ploče su bila bitna činjenica u odluci da se nabavi nova poluprikolica za prevoz kontejnerica. Isporučeni Box Liner ima dozvoljenu ukupnu težinu od 41 tonu, a visina sedla bez tovara je 1.150 mm. Naravno, bočne i zadnje zaštite od podlijetanja su urađene u potpunosti sa EU direktivama i u prepoznatljivom Krone stilu. Vozilo je opremljeno sa 385/55 R22,5 gumama i Krone osovinama sa zračnim jastucima i disk kočnicama, čiji prečnik iznosi 430 mm. Prva osovina je podizna, što će imati svoje uštede u praznom hodu ili prevozu lakih materijala i robe.

Vrijedi spomenuti i Wabco Premium sistem kočenja sa EBS modulatorom sa elektronskim sistemom održavanja stabilnosti. Kada govorimo o sigurnosti, za veću sigurnost pobrinut će se i bočni markeri te gumeni produžeci nazad, a sve urađeno u LED izvedbi. Zadnji kraj je prepoznatljiv po Hella svjetlima i LED lampicama za osvjetljenje registracije. Uz novi Box Liner isporučena je i kutija za alat, kutija za protiv-požarni aparat, odgovarajuće sigurnosne tablice, dva nosača rezervnih točkova sa jednim rezervnim točkom.

Na listu prednosti koje pruža nova Krone Box Liner kontejnerica može se dodati i KTL plus bojenje u prahu (kataforeza sa kasnijim dodavanjem praha) koje nudi jedinstvenu dugoročnu zaštitu od korozije. KTL plus garantuje kompletnu, sveobuhvatnu zaštitu, čak i teško dostupnih uglova, ivica i šupljina, koje postoje na vozilu.

Gospodinu Dodig želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

Novembar, 2018.