Naslovnica Novosti Maxi Orašje – Krone prikolice za maxi posao

Maxi Orašje – Krone prikolice za maxi posao

Prošlog mjeseca kompanija Maxi iz Orašja je preuzela svoje dvije nove Krone prikolice koje će činiti kompoziciju sa također novopristiglim MAN kamionima. Na ovaj način Krone je dodatno učvrstio svoju poziciju na tržištu prikolica u Bosni i Hercegovini sa svojim partnerom Uniplast iz Srbije. Upravo raznovrsnost izbora i nadogradnje kao i kvalitete u eksploataciji je ono što Krone čini prvim izborom za nadogradnje na prikolice u Bosni i Hercegovini.

U ovom slučaju, isporučena su dva nova Krone Load Carrier sistema koji imaju unutrašnju dužinu od 7,2 metra sa visinom od tla do vrha nadogradnje od 4 metra. Ovaj model karakteriše šasija sa dvostrukim T-dužinskim i središnjim nosačem kao i spoljni ram sa zavarenim poprečnim nosačima i traverzama. Međuosovinsko rastojanje je oko 5,3 metra.

Konstrukcija i šasija su na BPW osovinama te kombinaciji Fulda Ecotonn pneumatika u dimenziji 385/55 R 22.5. Radi lakšeg održavanja i zaštite guma, na obje osovine se nalaze i blatobrani sa blataricama. Za sigurnost će se pobrinuti Wabco Premium kočioni sistem sa uključenim sistemom stabilnosti i EBS sistemom. Od ostale sigurnosne opreme možemo spomenuti opružnu parkirnu kočnicu, podmetač za točkove, bočna LED markirna svjetla te Hella multifunkcionalna svjetla postavljena na zadnji branik koja se sastoji još i od dodatnog svjetla za vožnju unazad te svjetla za maglu. Naravno tu je i nezaobilazni bočni prepoznatljivi Krone branik.

Prednji zid prikolice čini čelični lim u punoj visini, a pozadi su dvoja vrata u punoj visini. Pod je izrađen od vodootporne špere u protivkliznoj konfiguraciji, prevučen zaštitnim protivkliznom fenolnom folijom debljine 30mm. U unutrašnjosti se nalaze tri reda alu i pet redova drvenih letvi. Od ostalog možemo spomenuti i nosač za rezervni točak sa rezervni točkom, odbojnike protiv viljuškara, merdevine za lakši ulazak pozadi i KTL bojenje u prahu (kataforeza sa kasnijim dodavanjem praha) koje nudi jedinstvenu dugoročnu zaštitu šasije od korozije.

Kompaniji Maxi Orašje želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

juli, 2020.