Naslovnica Novosti Mercedes Sprinter isporučen kompaniji Murić Trans iz Velike Kladuše

Mercedes Sprinter isporučen kompaniji Murić Trans iz Velike Kladuše

Na listu novih i zadovoljnih klijenata kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo je upisala i kompaniju Murić trans iz Velike Kladuše. Radi se o ozbiljnoj porodičnoj kompaniji koja je osnovana sada već davne 1990. godine. Pored obavljanja redovnih linija unutar USK te međunarodnih prema Hrvatskoj, Austriji i Njemačkoj, aktivna je i turistička agencija koja svake godine organizira ljetovanja, zimovanja, vjerska putovanja itd.

Ova isporuka bi se mogla i opisati kao “Novo vozilo za novog klijenta”, pošto se radi o novom Mercedes Sprinteru koji je isporučen uz pomoć naših partnera. Isporučen je Sprinter u najdužoj i najjačoj izvedbi. To znači da ima maksimalnu dužinu od 7,4 metra i da je isporučen sa Euro 6D motorom snage 190 konjskih snaga. Vozilo je isporučeno u arktik bijeloj boji, a prvo što se primjećuje, osim Mercedesove zvijedzde, su i full LED svjetla uz dodatna svjetla za maglu koja imaju opciju paljenja pri skretanju. Vrijedi istaći i da je vozilo opremljeno domaćim Mercedesovim ručnim mjenjačem ECO Gear 480 sa šest brzina.

Mercedes je poznat kao predvodnik branše u sigurnosti vozila, putnika i ostalih učesnika u saobraćaju. To znači da je novi Sprinter opremljen sistemima kao što su Aktivni Brake Assist (BAS), pomoćni sistem kod udara bočnog vetra, pomoćni sistem za zadržavanje kolovozne trake i pomoć pri polasku na uzbrdici. Vozilo je opremljeno i sa rezervoarom kapaciteta nešto preko 70 litara i Ad Blue sistemom. Vanjski dio čine i panoramska dvoslojna stakla, u originalnim okvirima, hrom set (brave, prednja maska, retrovizori, i iznad okvira zadnje tablice), ratkape, kuka za prikolicu i skibox. Za lakši ulaz i izlaz iz vozila pobrinut će se električni nogostop na izvlačenje te rukohvat na vratima.

Vozački prostor odiše Mercedesovom elegancijom i luksuzom. Naravno, centralni dio zauzima multifunkcionalni volan sa kontrolom tempomata uz naravno tempomat. Dostupna je i ECO Start/Stop funkcija dok je instrument tabla sa displejom u boji. Za pravu temperaturu u vozilu pobrinut će se dodatno Yilkar grijanje kao i klima uređaj smješten na krovu.

Dalja unutrašnjost otkriva da se osim vozača može smjestiti još 20 putnika. Sjedišta su Sege u turističkoj izvedbi u kombinaciji kože i tkanine. Sva sjedišta imaju opciju obaranja naslona, preklopive naslone za ruke te mrežice za lične stvari. Iznad putničkih sjedišta se nalaze i galerije za ručni prtljag u luksuznoj izvedbi. Ona se sastoji od integrisane rasvjete u boji prilagođenoj unutrašnjosti te difuzorima za zrak i zvučnicima iznad svakog putničkog sjedišta.

Zahvaljujući opremi i izvedbi, vozilo će moći podjednako dobro da obavlja kako redovni prevoz putnika, tako i vanredne turističke vožnje. Vozilo posjeduje mikrofon kao i video sistem koji se sastoji od radio i CD/MP3/DVD playera te preklopnog TV monitora od 19 inči. Svi putnici tokom putovanja će moći da uživaju i u svojim elektroničkim uređajima, pošto vozilo posjeduje i dekorativna lajsnu sa diodnom rasvjetom ispod stakala sa USB punjačima. Pod je urađen u kvalitetnoj izvedbi, a od ostalog možemo spomenuti još i zavjesice na prozorima u aluminijumskim šinama, stakleni šiber kao izlaz u slučaju opasnosti, digitalni tahograf najnovije generacije te prtljažni prostor ispod zadnje klupe.

Kompaniji Murić trans, a posebno gospodi Hasibu i Mirsadu, želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom te se radujemo daljoj saradnji!

august, 2022.