Naslovnica Novosti Mercedes Sprinter XXL za kompaniju Viena tour

Mercedes Sprinter XXL za kompaniju Viena tour

Kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo je desetak dana uspješno završila isporuku još jednog vozila te proširila saradnju na još jednu novu kompaniju. Isporučeno vozilo je Mercedes Sprinter XXL, a vozilo je isporučeno kompaniji Viena tour iz Lončara. Ova porodična kompanija sa dugogodišnjom tradicijom u prevozu je od sada bogatija za još jedno luksuzno vozilo.Isporučeni Sprinter XXL je fabrički produženo i ima dužinu od preko 7,7 metara. Vozilo je 2016. godina i na satu ima nešto više od 32,000 kilometara. Za snagu će se pobrinuti Mercedesov Euro 6 motor snage 190 KS uparen sa šestostepenim ručnim mjenjačem. Vanjski izgled karakteriše siva boja sa visokim i tamnim bočnim staklima te hromirani retrovizori i rešetke na prednjoj maski kojom dominira Mercedesova zvijezda.

Kada govorimo o vanjskom izgledu svakako vrijedi istaći i da su umjesto standardnih duplih vrata za prtljag urađena pantografska vrata. Prtljažni prostor je produbljen sa rezervnim točkom, tako da povećan broj sjedišta prati i odgovarajući prtljažni volumen. U vratima od prtljažnika se nalazi i kamera za vožnju unazad, što će dodatno unaprijediti sigurnost kako putnika tako i samog vozila.Po ulasku u unutrašnjost vozila vidimo da se luksuz podiže na jedan novi nivo. Prvo što pada u oči je luksuzna izvedba putničkog prostora u kombinaciji kože i drveta. Prostorom dominira 22+1+1 luksuznih Intap kožnih sjedišta sa duplim oblaganjem i sigurnosnim pojasima. Sva sjedišta su opremljena i rukonaslnom do hodnika te mrežicama za lične stvari i stolićima. Pod je urađen u imitaciji drveta, a hodnik je trenutno prekriven tepihom.

Ovaj fantastični Sprinter je opremljen i italijanskim Autoclima klima uređajem, a tu je naravno i pomoćno grijanje sa dva radijatora, po jedan na obje strane. Vozilo ima još i  USB priključke i 220 V utičnicu te LCD preklopni monitor na ulazu. Unutrašnjost je opremljena i galerijama za prtljag i lične stvari putnika, a iznad svakog sjedišta se nalazi uslužni set sa pojedinačnim zvučnicima, ventilacijom i rasvejtom. Još jedna bitna stvar za istaći je multimedijalni touchscreen uređaj sa audio/video programima, navigacijom, ekranom za kameru za vožnju unazad te SD, Aux i USB priključcima koji će svakako u mnogome olakšati vožnju vozačima, a putnicima pružiti odgovarajuće sadržaje tokom putovanja.

decembar, 2017