Naslovnica Novosti Najnoviji Sprinter u BiH isporučen kompaniji Li-Bus

Najnoviji Sprinter u BiH isporučen kompaniji Li-Bus

Krajem prošlog mjeseca predstavnici kompanije Sejari d.o.o. Sarajevo su isporučili potpuno nov Mercedes Spritner 519 CDI turističkoj agenciji Li-Bus iz Livna. Osim što se radi o trenutno najnovijem Sprinteru u cijeloj BiH, ovo vozilo je specifično i po mnogo drugih detalja.

Cjelokupna luksuzna oprema i svi detalji su pažljivo odabrani od vlasnika agencije Li-Bus, a sve s ciljem kako bi se dobio najluksuzniji autobus kako u floti Li-Busa, tako i u cijeloj državi. Kako smo spomenuli, radi se o modelu Sprinter 519 CDI, koji ima Mercedesov motor snage 190 KS, Euro 6 norme u kombinaciji sa 7G-Tronic plus automatskim mjenjačem. Vozilo je opremljeno vrhunskim sigurnosnim sistemima, sistemima klime i grijanja te telma retarderom.

Unutrašnjost čini 20 komada SEGE Trend 410, luksuznih turističkih anatomskih sjedišta sa mrežicama za lične stvari, stolićem na rasklapanje i opcijom stavljanja tableta, dok su obaranje naslonjača, rasklopivi rukonaslon, sigurnosni pojasevi i pomicanje dvojki prema hodniku također dijelovi ovih sjedišta. Na sjedištima preovladavaju narandžasti dezeni i linije, što je, uz sivu boju, još jedna karakteristična boja za ovu kompaniju. Putnici neće imati problema sa svojom prtljagom pošto osim produbljenog prtljažnog prostora ispod zadnje klupe imaju sasvim dovoljno prostora i u unutrašnjosti na galerijama. Galerije su također urađene u luksuznoj varijanti sa multimedijalnim setom (rasvjeta, difuzori za zrak i zvučnici) iznad svakog reda sjedišta.

Da putovanje bude na nivou velikog autobusa pobrinuće se i podignuti pod – hodnik sa diodnom rasvjetom. Putnici će uživati u toku putovanja, jer će na raspolaganju imati i dobru audio/video opremu sa Kenwood radio/CD/DVD/MP3 playerom, Actia mikrofonom te preklopnim monitorom od 19 inča. Dodatna pogodnost za sve putnike biće frižider u prednjem dijelu, USB priključak kod svakog reda sjedišta te jedna utičnica 220 V ispred prve dvojke kod koje se nalazi i personalizirani stolić sa motivima Livno busa.

Vanjski izgled karakterišu velika luksuzna stakla i siva boja, također po želji kupca. Nezaobilazan detalj na svim vozilima Li-Busa su livanjski divlji konji, pa je tako bilo i ovaj put uz dodatak slikara Gabrijela Jurkića koji je rođen u Livnu na zadnjem dijelu vozila. Staklena elektro suvozačka vrata sa niskim stepeništem, ratkape, hrom set – brave i retrovizori te prohronski roll barovi su dodatno unaprijedili vanjski atraktivni izgled vozila.

Kompaniji Li-Bus želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom te se radujemo daljoj saradnji!

decembar, 2019.