Naslovnica Novosti Nastavljena saradnja kompanija Sejari Sarajevo i Semberija transport Bijeljina

Nastavljena saradnja kompanija Sejari Sarajevo i Semberija transport Bijeljina

Kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo je u četvrtak isporučila nov Mercedes Sprinter bijeljinskoj kompaniji Semberija transport. Isporukom ovog vozila nastavljena je dugogodišnja saradnja ove dvije kompanije. Zbog otvaranja novih linija i polazaka te zbog potreba turističke agencije, Semberija transport je imala potrebu za jednim manjim vozilom visoke kvalitete i bogate opreme, pa se odlučila na saradnju sa provjerenim partnerom.

Isporučen je model Sprinter 516 CDI Bluetec sa Euro 6 motorom i ojačanom prednjom osovinom. Motor isporučuje snagu od 120 kW i uparen je sa ručnim mjenjačem. Vozilo ima dvostruku klimu za vozača i suvozača te za putnike, dok će se za grijanje pobrinuti fabrički Webasto. Mercedes je poznat po svojim sigurosnim značajkama pa tako i ovo vozilo ima sve najnovije napredne sigurosne sisteme, a vrijedi spomenuti i Telmu retarder koja će pružiti dodatnu sigurnost i olakšati vožnju.Unutrašnjost vozila je opremljena u kombinaciji vještačke kože i mebla i sa ukupno 21 sjedištem. Sjedišta su vrhunske kvalitete i udobnosti sa mrežicama za novine, poslužavnikom na rasklapanje, obaranjem naslona, razmicanjem dvojki prema hodniku, sklopivim rukonaslonom i pojasevima u 2 i 3 tačke. Vozilo posjeduje i Radio/CD/MP3 i DVD uređaj kao i LCD monitor, digitalni sat te mikrofon sa pojačalom.Električni nogostup kod ulaza će svakako ulakšati putnicima ulaz i izlaz, a posebnu čar vozilu daje i kamera za vožnju unazad koja je smještena u ski boxu, a monitor s nalazi kod vozača. Kada smo spomenuli ski box, vrijedi istaći da je prtljažni prostor na zadovoljavajućem nivou pošto je fabrički obezbjeđen prostor za prtljag ispod zadnje klupe vozila, unutrašnje galerije i, po želji Semberije transport, dodatni ski box.

Atraktivni izgled vozila je dodatno uljepšao hrom set (brave, prednja maska, retrovizori), hrom/inox ratkape i prohronski roll-barovi.

februar, 2017