Naslovnica Novosti Nita trans i KRONE: Savršen spoj

Nita trans i KRONE: Savršen spoj

Nakon što je u februaru prošle godine kompanija Nita trans iz Orašja preuzela pet svojih Krone prikolica, ove godine su se odlučili da svoju flotu proširi za dva vozila. Odlučeno je da se sada ide u nabavku poluprikolica, a ponovo je odlučeno na kombinaciju MAN kamiona te KRONE poluprikolica. Razlog za ponovni odabir KRONE priključnih vozila leži u činjenici da je dosadašnje iskustvo sa pet prikolica bilo izrazito dobro.

Model Mega Liner predstavlja pravog profesionalca među mega prikolicama. Krone je jedan od začetnika mega prikolica i Mega Liner “živi svoje ime”, što ne podrazumijeva samo veliki tovarni kapacitet od 100m3 nego i mega opremu, a isporučune poluprikolice za Nita trans su zaista posebne. Kada govorimo o izgledu, Nita trans se odlučila na fabrički ispisanu i prilagođenu plavu ceradu sa natpisima kompanije čime su dobili prepoznatljiv izgled i kvalitetno rješenje na duži period. Shodno tome, prednji zid i zadnja vrata su također u plavoj boji. Interesantno je i to što se kompanija odlučila za natpis i na krovu, što nije tako čest slučaju, ali će svakako doprinijeti boljem marketingu kompanije.

Poluprikolice su opremljene sa šest pneumatika dimenzija 435/50 R19,5, kao i sa jednim rezervnim pneumatikom. Pneumatici su montirani na BPW osovine, a dodatni atraktivni izgled točkovima dat će i sivi poklopci šarafa na felgama. Ono što je specifično za ove poluprikolice je činjenica da imaju dodatnu opremu u vidu DWC Premium 2.0 (dynamic wheel base control) i WABCO SmartBoard. DWC Premium 2.0 – Optiload je sistem koji mjeri opterećenost vozila i upozorava kada bude pri maksimalnoj vrijednosti. Na ovaj način se spriječava pretovar, a samim tim čuvaju osovine, pneumatici i sama poluprikolica od nepotrebnog preopterećavanja. Ovaj sistem kombinira funkcije koje bi zajedno imale prva podizna i zadnja prateća osovina te samim tim pojednostavljuje cijelu operaciju. WABCO SmartBoard – je sistem koji unaprijeđuje sigurnost u vožnji i sigurnost tereta te mjeri podatke bitne za osovine i samim tim preuzima ulogu dijagnostike za poluprikolicu. Za sigurnost tereta će se također pobrinuti i WABCO Premium kočioni sistem baš kao i multifunkcionalna Hella svjetla koja će u svim uslovima jasno označavati poluprikolice sa znakom krune.

Oba Mega Linera imaju višestruko nagrađivan Multilock sistem obezbjeđivanja tovara, koji omogućava lahko fiksiranje robe radi skraćenja utovara/istovara. Od ostale opreme vrijedi istaći da svaka osovina ima plastične blatobrane, dva sanduka za alatu, dva nosača za rezervne točkove, dva podmetača za točkove, LED rasvjetu, premium Krone pod i četiri reda alu letvi. Kao i sva Krone priključna vozila, tako su i ovi Mega Lineri opremljen XL certifikatom. Zahvaljujući lakiranju sistemom kataforeze Mega Liner je u potpunosti zaštićen od pojave korozije.

Kompaniji Nita trans želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

mart, 2019.