Naslovnica Novosti Nita trans kupila dvije nove Krone prikolice

Nita trans kupila dvije nove Krone prikolice

Prije desetak dana flota kompanije Nita Trans iz Orašja porasla je za tri nova člana. Radi se o novim kamionima Volvo koje imaju Krone prikolice. Na ovaj način je udio Krone vozila povećan u ukupnom broju flote Nita trans. Radi se o prikolicama model Mega Carrier, a cijelokupni izgled i kamiona i prikolica je prilagođen željama kupca.

Šasiju prikolica čini zavarena konstrukcija sa prednjom vučnom šipkom. Zadnji i bočni Krone branici daju porepoznatljiv šmek svim Krone vozilima, tako da ni ovdje to nije izuzetak. Prikolice imaju prednji oslonac sa polugom i zupčanikom dok se pozadi nalaze dvije pocinčane noge za stajanje. Ove noge su sklopive i prilagodljive po visini. Prikolice voze dvije osovine individualne nosivosti od devet tona. Osovine su renomiranog proizvođača BPW sa zračnim ovjesom. Prva osovina je podizna što je bio zahtjev klijenta. Na dvije osovine je montirano ukupno osam guma u dimenziji 235/75 R 17.5.

Prednji zid čine četverokrilna vrata sa mehanizom za otvaranje i prelaznom dvodijelnom rampom, dok su zadnja vrata dvokrilna. Bočna cerada je u rolo izvedbi radi lakšeg i bržeg utovara te istovara robe. U unutrašnjosti se nalaze alu trodijelne stranice, pet redova drvenih letvi, halke za vezivanje i osiguravanje tereta. Kada govorimo o sigurnosti tereta, za to će se pobrinuti Wabco kočioni sistem sa EBS i sistemom stabilnosti. Dodatnu sigurnost, ali i atraktivni dizajn, dat će multifunkcionalna zadnja svjetla proizvođača Hella. Radi se o novoj generaciji svjetala (Gen.2) koja su u potpunosti u LED izvedbi i specijalno razvijena za Krone. Također, vozilo ima i LED bočna poziciona svjetla sa pokazivačima pravca te dva LED markirna svjetla u gumenim ručicama pozadi.

Prikolice imaju unutrašnju utovarnu dužinu od preko 7,7 metara, dok je unutrašnja ukupna visina skoro 3 metra. Od ostale opreme možemo ostaći dva nosača rezervnih guma sa jednom rezervnom gumom, ukrasne poklopce na maticama točkova, aluminijumske ljestve za lakši ulaz u vozilo, kutiju za alat i gumene rolo odbojnike pozadi te zasebne plastične blatobrane.

Kompaniji Nita trans želimo puno sreće i uspješno prevezene robe sa novim vozilima te se nadamo se da će se saradnja produžiti još mnogo godina!

april, 2023.