Naslovnica Novosti Nita trans vjeruje u Krone kvalitet!

Nita trans vjeruje u Krone kvalitet!

Kompanija Nita trans iz Orašja je odlučila svoje povjerenje u nabavci priključnih vozila povjeriti kompaniji Krone. Posao je dogovoren za pet prikolica modela Mega Carrier, a iste su isporučene prošle sedmice na obostrano zadovoljstvo.

Model Mega Carrier predstavlja multifunkcionalno i praktično rješenje za sve tipove transporta uz dodatne mogućnosti prilagođavanja kupčevim željama. Tako je bilo i u ovom slučaju te možemo reći da je Krone još jednom bio na visini zadatka.

Svih pet isporučenih prikolica imaju potpuno iste specifikacijske značajke. Prikolice imaju dužinu od skoro 9,7 metara, a vučna ruda je ukupno duga 2,25 metara, mjereno od centra vučnog oka do prednjeg zida prikolice. Vozila imaju dvije BPW osovine, a zanimljivo je istaći da je prva osovina podizna. Uz prikolicu je došlo i po 8 Easy Rider pneumatika u dimenziji 235/75 R17,5 te još jedan rezervni točak.Prednji zid ima četverokrilna vrata, zbog lakšeg utovara/istovara dok su zadnja vrata dvokrilna. U unutrašnjosti se nalaze alu trodijelne stranice, šest redova drvenih letvi, halke za vezivanje i osiguravanje tereta te plava rolo cerada. Za sigurnost na cesti zadužen je Wabco kočioni sistem. Kako bi vozilo bilo upečatljivo u saobraćaju opremljeno je standardnim Krone bočnim branikom, LED bočnom rasvjetom, LED osvjetljenjem tablica te multifunkcionalnim Hella svjetlima i dodatnim svjetlom za maglu i vožnju unazad.

Nove prikolice će biti udružene sa novim tegljačima MAN TGX i zajedno čine prelijepe i upečatljive plave kompozicije koje ćemo rado sretati na bh., ali i evropskim putevima.

februar, 2018.