Naslovnica Novosti Nov Krone Mega Liner za tuzlansku kompaniju Ćađoprevoz

Nov Krone Mega Liner za tuzlansku kompaniju Ćađoprevoz

Kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo, zastupnik i distributer za Krone priključna vozila, nastavila je sa isporukama Krone poluprikolica tokom proteklog perioda. Posljednja u nizu isporuka je bila novog Krone Mega Linera za kompaniju Ćađoprevoz iz Tuzle. Intenzivna saradnja ove dvije kompanije se svake godine poboljšava i napreduje, a ove godine je pored nekoliko Profi Linera isporučen i model Mega Liner. Inače, zadnji isporučeni Mega Liner za ovu kompaniju je bio prije tri godine.

Isporučeni Mega Liner pripada novoj generaciji ovih poluprikolica sa novim tipom šasije i poda. Radi se o novoj inovaciji Krone fabrike, a čine je zavarena konstrukcija merdevinastog tipa u modularnom dizajnu. Na ovaj način izgled šasije je znatno promjenjen, ali je promjenjen i izgled poda. Osim toga, mjenjanje poda je znatno olakšano i pojednostavljeno. Naravno, Multilock je zadržan i na novoj generaciji kako bi se olakšao utovar i istovar roba istovremeno brinući o sigurnosti.

Na vozilu se nalaze BPW osovine sa disk kočnicama i uz prvu osovinu kao podiznu. Gume su brenda Continental Conti Hybrid HT3 u dimenziji 385/55 R19.5, a uz poluprikolicu su došle i dvije rezervne gume također Continental. To znači da je vozilo opremljeno i sa dva nosača za rezervne gume. Oba se nalaze centralno postavljena s tim što je jedan iza osovina, a drugi ispred. Kočioni sistem je već provjereni Wabco sa EBS sistemom i sistemom stabilnosti.

Rasvjetu čini uglavnom LED izvedba (vanjska markirna svjetla, svjetla u bočnim gumenim ručicama, svjetla okvira za tablice). Zadnja svjetla su od proizvođača Hella i personalizirana su Krone zahtjevima, a uključuju i po jedno svjetlo za vožnju unazad te svjetlo za maglu. Svjetla su montirana za zadnjem braniku također nove generacije, a i bočni branici sa Krone krunom i natpisom su standard.

Prednji zid je od željeza, a zadnja vrata, kontejnerskog tipa, su od aluminijuma. Unutrašnjost čini premium Krone pod, kao i sitasta ploča kojom je dodatno ojačan prednji zid. Edscha podizni krov osigurava bočnu utovarnu visinu do 2.845 mm, a ukupnu unutrašnju do 3.000 mm. Sa strana se nalazi 5 redova letvi, od čega su dva seta aluminijumskih, a tri reda drvenih letvi. Od ostale opreme možemo spomenuti plastične blatobrane na svim osovinama, kutiju za alat, merdevine pozadi, XL i certifikat VDI 2700 za prevoz pića, dva podmetača za točkove i ceradu u boji bijelog aluminijuma.

Kompaniji Ćađoprevoz Tuzla želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

septembar, 2022