Naslovnica Novosti Nova firma – Nov Krone Profi Liner!

Nova firma – Nov Krone Profi Liner!

Gospodin Zlatko Kožul se nakon dugo godina rada u segmentu prevoza robe gdje je bio vozač u jednoj kompaniji odlučio da osnuje svoju vlastitu kompaniju. Ubrzo je nabavljen jedan tegljač DAF i posao je krenuo. Nakon nekoliko godina rada, krajem 2018. godine, gospodin Kožul se odlučio da će mu nova poluprikolica poboljšati i unaprijediti posao. Pošto su sigurnost i kvalitet jako bitni za gospodina Kožula i njegovu kompaniju, izbor je bio lagan – KRONE! Na kraju, izbor je pao na model Profi Liner.

Isporučeni Profi Liner ima težinu od 6,5 tona, a njena čvrsta i kompaktna šasija zaštićena je od hrđe KTL metodom, bojenjem prahom i pečenjem laka. Osovine su domaće, iz Krone proizvodnje, a pneumatici su Bridgestone u dimenziji 385/55 R 22,5. Dva nosača rezervnih točkova su smješteni iza osovina sa desne i lijeve strane, uz jedan rezervni Bridgestone točak, a poluprikolica je opremljena još i sa kutijom za alat, podiznom prednjom osovinom, Wabco kočionim sistemom i multifunkcionalnim zadnjim Hella svjetlima koja uključuju i svjetlo za maglu te za vožnju unazad.

Unutrašnjost poluprikolice čini kvalitetni Krone premium pod, koji je vodootporan i koji ima premium zaptivanje kako bi se efikasnost i radni vijek maksimizirali. Zahvaljujući nešto nižim gumama i Edscha podiznom krovu, unutrašnja visina sa zatvorenim krovom iznosi 2,95 m, što je izuzetno važan podatak u planiranju prevoza pošto ovaj model nudi veći utovarni prostor od standarne poluprikolice. Profi Liner ima trostrani rolo, ojačanu krovnu konstrukciju, XL certifikat te 4 reda alumunijskih i 3 reda drvenih letvi.

Gospodinu Kožulu želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

februar, 2019