Naslovnica Novosti Nova generacije Krone Profi Linera u floti kompanije Exnam

Nova generacije Krone Profi Linera u floti kompanije Exnam

Prošle sedmice je izvršena primopredaja nove Krone Profi Liner poluprikolice između predstavnika kompanija Exnam Mostar i Sejari d.o.o. Sarajevo, koji je i ovlašteni zastupnik i distributer Krone prikolica i poluprikolica za BiH. Na ovaj način kompanija Exnam je produžila svoju saradnju i ponovo ukazala povjerenje brendu Krone.

Isporučeni Profi Liner predstavlja novu generaciju ovog modela sa novom modularnom šasiju koja donosi značajna poboljšanja za cjelokupni proizvod. Tako je novi Profi Liner još čvršći, pouzdaniji, praktičniji i prije svega ekonomičniji. Poluprikolica je zaštićena KTL plus bojenjem u prahu (kataforeza sa kasnijim dodavanjem praha), koje nudi jedinstvenu dugoročnu zaštitu od korozije. KTL plus garantuje kompletnu, sveobuhvatnu zaštitu, čak i teško dostupnih uglova, ivica i šupljina.

Novi “Profesionalac” je na osovinama domaće proizvodnje, od čega je prva podizna, a na njih su montirani Bridgestone pneumatici u dimenziji 385/65 R 22,5. Vozilo je prema klijenta isporučeno sa jednim nosačem rezervnog točka uz rezervni točak također Bridgestone. Poluprikolica je opremljena još sa dvije kutije za alat, dvije kutije za aparate za gašenje vatre, merdevinama pozadi za lakši ulazak, multi-lock sistemom vezanja i osiguravanja tereta, podmetačima za točkove, ukrasnim kapicama na maticama točkova, nezaobilaznim prepoznatljivim Krone zadnjim branikom, također nove generacije, te multifunkcionalnim zadnjim Hella svjetlima sa već uključenim svjetlom za maglu i svjetlom za vožnju unazad. Bočni branici su zamjenjeni paletarom kapaciteta 32 euro-palete, a zanimljivo je da poluprikolica po želji klijenta ima i spremište za daske sa lijeve strane, za 22 komada drvenih ili aluminijumskih dasaka te bocu za vodu kapaciteta 50 litara.

Prednji zid je željezni i dodatno je ojačan iznutra sa sitastom pločom, dok su zadnja vrata aluminjumska. Unutrašnjost poluprikolice čini kvalitetni pod 30 mm debljine, koji je vodootporan i koji ima premium zaptivanje kako bi se efikasnost i radni vijek maksimizirali. Sigurnost tereta i učesnika u saobraćaju će osigurati Wabco kočioni sistem uz pomoć RSS-a (Sistem stabilnosti) i EBS-a. Bočna utovarna visina je 2,700 mm, a unutrašnja visina sa zatvorenim krovom iznosi oko 2,800 mm. Profi Liner ima rolo bočne cerade u standardnoj boji bijelog aluminijuma, Krone Basis krov, ojačanu krovnu konstrukciju te pet redova drvenih letvi. Profi Liner pored standardnog XL certifikata ima i VDI 2700 certifikat za prevoz pića.

Kompaniji Exnam želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe sa novim vozilom te se radujemo daljoj saradnji!

novembar, 2021.