Naslovnica Novosti Nova Krone prikolica-hladnjača za Otoka Bambus

Nova Krone prikolica-hladnjača za Otoka Bambus

Prošli mjesec kompanija Otoka Bambus iz Sarajeva je proširila svoj vozni park sa još jednim novim Krone priključnim vozilom. Radi se o prikolici hladnjači koja će činiti tandem sa Scania kamionom. Inače, kompanija Otoka Bambus je osnovana 2010. godine i bave se isključivo hortikulturom. Zbog prirode posla, potrebno je da flota ima i hladnjače, a izbor je ponovo pao na brend Krone

Isporučena prikolica ima vučnu rudu dugu 2.450 mm, mjereno od centra vučnog oka do prednjeg zida prikolice. Prikolica je, radi bolje stabilnosti u stanju mirovanja, opremljena prednjim podupiračem sa vitlom i točkom, dok su nazad dvije galvanizovane potporne noge, sklopive i podesive po visini. Prikolica ima dvije osovine po 9.000 kg nosivosti, a osovine su proizvođača BPW sa vazdušnim ovjesom i disk kočnicama. Na osovinama je montirano osam guma u dimenziji 245/70 R19.5.

Nadogradnja je izrađena od kvalitetnih izolacionih sendvič panela, rađenih tehnologijom “wet in wet”. Pozadi se nalaze dvoja dvokrilna vrata, dok su naprijed četverokrilna vrata. Zanimljivo je da je prednji zid sklopin i da se zahvaljujući prelaznoj manuelnoj rampi može omogućiti prolaz kroz prikolicu u kamion što će svakako olakšati i ubrzati proces utovara i istovara. Za sigurnost prikolice i tereta će se pobrinuti Wabco kočioni sistem sa RSS i EBS, kao i multifunkcionalna Hella zadnja svjetla, koja uključuju i po jedno svjetlo za vožnju unazad te svjetlo za maglu.

Od ostale opreme možemo spomenuti jedan rezervni točak, dva nosača rezervnih guma, dva podupirača za gume, prilagođeni bočni branici, gumeni roll odbojnici pozadi, merdevine na izvlačenje sa 3 nogostupa te naravno rashladni uređaj Carrier Supra 900 U.

Kompaniji Otoka Bambus želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

april, 2021.