Naslovnica Novosti Nove dvije Krone poluprikolice u Dobra TR

Nove dvije Krone poluprikolice u Dobra TR

Prošlog mjeseca nastavljenja je saradnja između kompanija Sejari Sarajevo, koji je generalni zastupnik i distributer Krone priključnih vozila za BiH, i Dobra TR, porodične kompanije koja obavlja prevoz raznih roba širom Evrope, iz Doboj-Juga. Nakon što su u decembru 2018. godine preuzeli prve dvije nove Krone poluprikolice, na red je došla nova nabavka i izbor je ponovo pao na Krone.

U ovih pola godine rukovodioci kompanije su se mogli uvjeriti u sve prednosti koje Krone poluprikolice donose pa je pri izboru novih jedinica Krone ponovo pozicioniran za partnera. Zimus su isporučeni modeli Profi Liner, dok je sada izbor pao na model Mega Liner. Radi se o neklasičnoj mega poluprikolici s obzirom da ima pneumatike u dimenziji 385/55 R22.5, ali zahvaljujući Edscha kliznom krovu veoma lako dostiže unutrašnju utovarnu visinu od tri metra.

Kako smo spomenuli, vozni park je proširen, a čast da dvije nove Krone Mega Liner poluprikolice zaduže imali su dva novonabavljena crvena MAN tegljača. Oba Mega Linera imaju domaće Krone osovine sa disk kočnicama na kojim su Bridgestone gume. Prva osovina je podizna, a uz vozilo su došle i dvije rezervne Bridgestone gume na dva nosača.

Vozilo posjeduje standardni i provjereni Wabco kočioni sistem uz EBS i RSS sisteme. Za bolju vidljivost će se pobrinuti Hella multifunkcionalna svjetla koja su u LED izvedbi. Za lakši ulazak u poluprikolicu pobrinuće se ljestve na izvlačenje pozadi, a u unutrašnjosti se nalazi i Krone Premium pod. Oba vozila imaju varenu šasiju koja je ekstremno čvrsta, stabilna i zaštićena KTL plus bojenjem u prahu (kataforeza sa kasnijim dodavanjem praha). Ovaj sistem nudi jedinstvenu dugoročnu zaštitu od korozije. KTL plus garantuje kompletnu, sveobuhvatnu zaštitu, čak i teško dostupnih uglova, ivica i šupljina, koje postoje na vozilu.

Od ostale opreme možemo spomenuti da vozilo posjeduje još i dva podmetača za točkove, kutiju za alat, prepoznatljive Krone bočne branike, čelični prednji zid i zadnja vrata, dva reda drvenih i pet redova aluminijumskih letvi kao i nezaobilazni XL certifikat.

Mega Liner sa nižim podvozjem osmišljen je tako da nudi kapacitetni utovarni prostor od 100 m³, a veoma je učinkovit i zbog hidrauličkog dizanja krova, što utovar i istovar čini lakšim, bržim i efikasnijim.

Kompaniji Dobra TR i njenom direktoru Senadu želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

juni, 2019