Naslovnica Novosti Nove isporuke Krone vozila

Nove isporuke Krone vozila

U proteklom periodu kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo je zabilježila niz isporuka novih Krone priključnih vozila, a za ovu priliku ćemo izdvojiti samo tri isporuke.Eurotransporti Cazin – Krone Mega Carrier
Nakon januarske isporuke jednog priključnog vozila Mega Carrier, ova uspješna cazinska kompanija se opredjelila za kupovinu još jednog. Isporučena prikolica ima dvije osovine po 9.000 kg nosivosti. Urađena je u kombinaciji BPW osovina sa vazdušnim ovjesom i disk kočnicama na kojim se nalazi osam guma u dimenziji 245/70 R19.5.

Za sigurnost tereta i ostalih učesnika u saobraćaju će se pobrinuti Wabco kočioni sistem, EBS kao i multifunkcionalna Hella zadnja svjetla, koja uključuju i po jedno svjetlo za vožnju unazad te svjetlo za maglu. Mega Carrier ima bočne rolo cerade, a cerada je po želji kupca u žutoj boji kako bi se uklopio sa žutim MAN kamionom koji je također prinova u kompaniji.

Od ostale opreme možemo navesti dva plastična podmetača za gume, dvije rezervne gume, dva nosača rezervnih guma, nosač rezervne gume kamiona u dimenziji 315/70 R22.5, plastičnu kutiju za alat te kombinaciju drvenih i aluminijskih letvi u utovarnom prostoru.

JIM trans Čitluk – Krone Mega Liner
Praksa pokazuje da ko se jednom odluči za kupovinu nove Krone prikolice i poluprikolice, uvijek se pri obnovi voznog parka rado vraća, pošto je Krone sinonim za tradiciju i kvalitet. Jedan od takvih primjera je i kompanija JIM trans iz Čitluka.

Ponovo su se odlučili za najbolje prodavani model Mega Liner sa 385/55 22.5 gumama, zbog svestranosti i odlične specifikacije koju nudi. U kratkim crtama vrijedi istaći da Mega Liner ima prvu osovinu podiznu, da su na njemu Bridgestone pneumatici u već spomenutoj dimenziji, Edscha podizni hidraulični krov sa zasebnim podizanjem na četiri stuba i sa tri vozne visine, pet pari alu letvi i dva reda drvenih letvi te da poluprikolica pored standardnog XL certifikata ima i certifikat za prevoz pića.

Od ostale opreme možemo spomenuti dva nosača za rezervne gume sa dvije rezervne gume, plastične blatobrane, Wabco kočioni sistem sa EBS modulatorom, dva plastična podmetača za gume, multifunkcionalna zadnja Hella svjetla i kutiju za alat.

NM Komerc Mrkonjić Grad – Krone Cool Liner
NM komerc je još jedna kompanija koja ima dugogodišnje povjerenje u Krone proizvode. Nakon što je do sad imala pozitivno iskustvo sa modelima koji su imali cerade, ove godine je svoj vozni park obogatila i sa prvom Krone hladnjačom.

Novi Cool Liner Duoplex Steel je urađen u kombinaciji Krone osovina, od čega je prva podizna, i Krone Easy Rider pneumatika u dimenziji 385/65 R22.5. Na vozilu su došla i dva nosača rezervnih guma + jedan nosač rezervne gume tegljača. Karakteristično za sve Krone hladnjače, Cool Liner ima i paletar za 36 Euro-paleta. Za temperaturu je zadužen Carrierov agregat Vector 1550.

Pod je urađen od najsavremenijih materijala i dodatno je ojačan kod zadnjih vrata. Unutarnja dužina je nešto veća od 13,3, dok su širina i visina 2,46 odnosno 2,65 metara. Bočni strane i krov su urađeni u takozvanim “sendvič panelima” koji garantuju odlličnu zaštitu robe koja se prevozi. Ovaj Cool Liner ima dvostruko dno (double-deck) koji može prevesti dvostruko više paleta od klasičnih hladnjača, što je svakako velika prednost. Na ovaj način roba ima bolje hlađenje pošto zrak lakše cirkuliše.

Sva isporučena vozila su zaštićena Krone KTL plus bojenjem u prahu (kataforeza sa kasnijim dodavanjem praha). Ovaj sistem nudi jedinstvenu dugoročnu zaštitu od korozije. KTL plus garantuje kompletnu, sveobuhvatnu zaštitu, čak i teško dostupnih uglova, ivica i šupljina, koje postoje na vozilu.

Kompanijama Euro-Transporti, JIM trans i NM Komerc želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

juni, 2018