Naslovnica Novosti Nove Krone poluprikolice za Mix company i Beki transport

Nove Krone poluprikolice za Mix company i Beki transport

U proteklom periodu kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo, zastupnik i distributer Krone priključnih vozila za Bosnu i Hercegovinu, je isporučila još dvije potpuno nove poluprikolice novim klijentima. Isporučena su dva modela – Profi Liner sa podiznim krovom i Mega Liner na 22.5 felgama, a ponosni vlasnici su kompanije Mix company iz Kiseljaka i Beki transport iz Kalesije.

Mix company je porodična kompanija osnovana 1985. godine i to je bila prva privatna kompanija u Kiseljaku. U vlasništvu je porodice Perić i osnovna djelatnost kompanije je trgovina na veliko i malo proizvodima široke potrošnje. Zbog prirode djelatnosti kompanija ima i vlastiti vozni park. Za ovu godinu su odlučili da obnove svoj vozni park pa je tako kupljen jedan Mercedes Actros tegljač koji je uparen sa novom Krone Profi Liner poluprikolicom.

Isporučeni Profi Liner ima Krone osovine na kojima je montirano šest pneumatika u dimenziji 385/55 R22.5. Na poluprikolicu su montirana i dva nosača rezervnog točka uz jednu rezervnu gumu. Prva osovina je podizna što će svakako dovesti do ušteda. Za sigurnost robe i ostalih učesnika u saobraćaju će se pobrinuti Wabco kočioni sistem sa EBS, disk kočnice na svim osovinama i sistem za stabilnost na cesti. Poluprikolica je opremljena još i sa kutijom za alat, dva podmetača za točkove i multifunkcionalnim zadnjim Hella svjetlima te prepoznatljivim Krone bočnim i zadnjim branicima. XL certifikat je standard, a u unutrašnjosti se nalaze jedan red drvenih te šest redova alu letvi. Zahvaljujući Edscha podiznom krovu, unutrašnja visina iznosi maksimalnih 2.950 mm što je jedinstveno i specifično za ovaj tip poluprikolice.

Kompanija Beki transport iz Kalesije se bavi različitim vidovima prevoza i prati ih dobra reputacija kao odgovorne i fleksibilne firme. Kompaniju je pojačao i još jedan tegljač MAN, pa se pristupilo traženju i adekvatne poluprikolice za novi kamion. Kompanije Sejari i Beki transport od ranije su imale kontakte koji su rezultirati nabavkom polovne Mega Liner poluprikolice sa kojom su u kompaniji Beki transport bili jako zadovoljni. Poučeni pozitivnim iskustvom sa tom popluprikolicom, rukovodstvno se odlučilo i na nabavku potpuno nove poluprikolice.

Isporučena poluprikolica je neklasična mega poluprikolica koja ima pneumatike dimenzije 385/55 R22,5, ali zahvaljujući podiznom krovu ima unutrašnju visinu od 3 metra. Podizni krov je proizvođača Edscha i on će značajno olakšati utovar i istovar robe i tereta. Bridgestone pneumatici su montirani na Krone osovine sa vazdušnim ovjesom i kočionim diskovima. Od ostale opreme možemo istaći da je prva osovina podizna, dva nosača za rezervne točkove, multifunkcionalna Hella rasvjeta na zadnjem dijelu, kutija za alat, premium Krone pod, podupirači za točkove, dva reda drvenih te pet redova aluminijumskih letvi u unutrašnjosti uz standardni XL certifikat.

Krone poluprikolice su opremljene visokokvalitetnim komponentama do najsitnijih detalja, čineći ih čvrstim, pouzdanim, praktičnim i prije svega ekonomičnim poluprikolicama. Vozila imaju varenu šasiju koja je ekstremno čvrsta, stabilna i zaštićena KTL plus bojenjem u prahu (kataforeza sa kasnijim dodavanjem praha). Ovaj sistem nudi jedinstvenu dugoročnu zaštitu od korozije. KTL plus garantuje kompletnu, sveobuhvatnu zaštitu, čak i teško dostupnih uglova, ivica i šupljina, koje postoje na vozilu.

Kompanijama Mix company i Beki transport želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

april, 2019