Naslovnica Novosti Nove Krone prikolice stigle u BiH!

Nove Krone prikolice stigle u BiH!

Kompanija Nita trans iz Orašja se veoma brzo istakla na tržištu prevoza robe kao odgovorna kompanija koja svoj posao obavlja veoma efikasno i profesionalno. Za dobar rad, potreban je i dobar “alat”, a Nita trans u segmentu prevoza nema dileme – Krone priključna vozila.

Nedavno je ova kompanija preuzela svoje nove tri prikolice Krone i ukupan broj Krone vozila u floti je dostigao broj deset. Kao i u prvoj turi, izbor za prikolice je bio Mega Carrier model. Prednji podupirač je sa vitlom i točkom, dok su nazad dvije galvanizovane potporne noge, sklopive i podesive po visini. Mega Carrier ima dvije osovine po 9.000 kg nosivosti. Urađen je u kombinaciji BPW osovina, od čega je prva podizna, na kojim se nalazi osam guma u dimenziji 245/70 R19.5.

Za sigurnost prikolice i tereta će se pobrinuti Wabco kočioni sistem sa programom stabilnosti, kao i multifunkcionalna Hella LED zadnja svjetla, koja uključuju i po jedno svjetlo za vožnju unazad te svjetlo za maglu.

Prikolica poseduje multi-lock parapet, od čelika, koji je poseban i urađen u takvoj izvedbi zbog uklapanja prednje prelazne, dvodijelne rampe. Naravno, obodni multi-lock parapet sa promjerom rupa za španere, omogućava lahko vezivanje i bezbjedan transport roba, kako unutar prikolice tako i unutar tovarnog prostora kamiona. Nove prikolice omogućavaju tunelski utovar, zahvaljujući prelaznoj rampi koja se nalazi na prikolici i preko koje se može pristupiti i u kamion. Prednja vrata na prikolici su kompozitna sa četiri krila, u cilju lahkog otvaranja i mogućnosti postavljanja prelazne rampe između kamiona i prikolica i samog utovara robe kroz prikolicu u kamion i obrnuto, bez raskačivanja prikolice.

Zadnja vrata su dvokrilna, takođe kompozitna, na koje je išla i štampa, odnosno reklama kompanije Nita Trans. Tip cerade je rok bok, a krov je fiksni sa sistemom izdizanja. Cerada je od visokokvalitetnog platna, težine 900 gr/m² proizvođača Sattler, u boji po želji kupca, sa opremom za carinsku sajlu i sa brendiranjem po želji kupca. Sistem vezivanja su španeri, sa gurtnom i PWP zatezačem cerade. Bočne stranice su trodijelne sa nasadnim letvama, visine 300mm, sa 2 klizna stuba.

Od ostale opreme možemo spomenuti odbojnike protiv viljuškara sa svih strana i pozadi, merdevine za ulazak u prikolicu, bočni i zadnji karakteristični Krone branik, dva nosača rezervnih guma, dva podmetača za točkove i kutiju za alat.

Kompaniji Nita trans želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

septembar, 2019.