Naslovnica Novosti Nove Krone prikolice za In time Sarajevo

Nove Krone prikolice za In time Sarajevo

In time je prva kurirska kompanija na tržištu Bosne i Hercegovine koja je osnovana 1. aprila 1997. godine u Sarajevu. Kompanija je zastupnik međunarodnih kurirskih kompanija TNT Global Express, Logistics & Mail kao i Federal Express Corporation (FedEx). Postavljajući standarde u kurirskom biznisu kako na domaćem tako i na regionalnom tržištu, od svog osnivanja pa do danas, In Time je narastao u jednu od vodećih kurirskih službi u Bosni i Hercegovini. Kvalitet usluge, brzina, pouzdanost i sigurnost su četiri stavke koje kompanija In Time svaku za sebe dovodi do nivoa koji zadovoljava i najzahtjevnije partnere. Kompanija posjeduje vozni park sa više od 150 teretnih vozila, a kako bi se bitne navedene četiri stavke sprovele u djelo potrebna su kvalitetna i vozila.

Drago nam je što od spomenutih 150 vozila, kompanija posjeduje i nekoliko Krone priključnih vozila. In time je i ove godine dao povjerenje Krone brendu pa je tako flota upotpunjena sa još dvije nove Krone Mega Carrier prikolice u saradnji sa partnerskom kompanijom Uni Plast iz Šapca.

Isporučene prikolice su duge 8,9 metara dok je širina oko 2,4 metra. Karakteristični Krone bočni i zadnji branici su tu kao i dvije galvanizovane potporne noge, sklopive i podesive po visini koje se nalaze nazad. Mega Carrier ima dvije BPW osovine po 9.000 kg nosivosti, a na njima se nalaze gume u dimenziji 385/55 R22.5 domaće proizvodnje – Krone Easy Rider. Za sigurnost prikolice i tereta će se pobrinuti Wabco kočioni sistem sa programom stabilnosti, kao i multifunkcionalna Hella zadnja svjetla, koja uključuju i po jedno svjetlo za vožnju unazad te svjetlo za maglu.

Nove prikolice omogućavaju tunelski utovar, zahvaljujući prelaznoj rampi koja se nalazi na prikolici i preko koje se može pristupiti i u kamion. Prednja vrata na prikolici su kompozitna sa četiri krila, u cilju lahkog otvaranja i mogućnosti postavljanja prelazne rampe između kamiona i prikolica i samog utovara robe kroz prikolicu u kamion i obrnuto, bez raskačivanja prikolice. Zadnja vrata su dvokrilna, takođe kompozitna, na koje je išla i štampa, odnosno reklama kompanije In time. Cerada je bočna rolo i rađena je u boji po narudžbi kompanije sa natpisom kompanije i logom uz opremu za carinsku sajlu. Prikolice posjeduju i bočne aluminijumske stranice koje su dvodijelne i visine 300 mm. U unutrašnjosti se nalazi drveni pod sa halkama za vezivanje tereta kao i pet redova aluminijumskih letvi.

Od ostale opreme možemo spomenuti odbojnike protiv viljuškara sa svih strana i pozadi, plastični blatobrani sa Krone logom, merdevine pozadi za lakši ulazak u prikolicu, nosač za rezervnu gumu sa rezervnom gumom, dva podmetača za točkove i kutiju za alat.

Kompaniji In Time želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara sa novim vozilima te se radujemo daljnjoj saradnji!

oktobar, 2022.