Naslovnica Novosti Novi Krone Mega Liner za kompaniju Armensa team

Novi Krone Mega Liner za kompaniju Armensa team

U novu godinu kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo je ušla sa još jednim novim partnerom. Ovaj put radi se o renomiranoj kompaniji iz Tuzle – Armensa team. Kompanija je osnovana u aprilu 2001. godine i od tada su stekli odličnu reputaciju kao pouzdanog prevoznika sa kvalitetnim voznim parkom. Kompozicije ove kompanije možete vidjeti širom Evrope, ali najčešće na cestama Austrije, Mađarske, Rumunije, Njemačke i Italije. Kompanija trenutno broji 22 kompozicije tj. 22 tegljača i 22 poluprikolice. Od tog broja, pet poluprikolica je i proizvođača Krone, a početkom godine kompanija je preuzela i još jednu, a to je model Mega Liner. Radi se o varios modelu, a interesantno je da ovo prva nova kupljena Krone poluprikolica za ovu kompaniju.

Kako smo spomenuli, radi se o ne-klasičnoj mega poluprikolici ili u žargonu popularnoj “polumegi”, jer je opremljena gumama u dimenziji 385/55 R22.5 te ima visinu sedla od 1060 mm. Krone šasije su popularne zbog svoje čvrstine i izdržiljvosti u svim uslovima rada i na prevozu svih vrsta materijala. Tako je i ova šasija urađena sa dvostrukim T-dužinskim nosačem koji ima dodatno zavarene poprečne nosače. Sa obje strane šasije nalazi se i Multilock – spoljni ram za univerzalno osiguranje tereta sa mogućnošću učvršćivanja na rastojanjima od 100 mm. Vanjski izgled karakteriše i zadnja zaštita od podlijetanja ispod vozila prema najnovijim EU direktivama uz prepoznatljivi Krone logo i krunu kao i bočna zaštita od podlijetanja.

Mega Liner je opremljen domaćim Krone osovinama koje imaju vazdušni ovjes i disk kočnice. Kočioni disk je sa promjerom 430 mm. Naravno, prva osovina je podizna. Na osovinama su montirane gume premium proizvođača Continental u već spomenutim dimenzijama 385/55 R 22.5. Sigurnost samog vozila kao i robe te ostalih učesnika u saobraćaju osigurat će Wabco kočioni sistem sa sistemom stabilnosti i EBS-om. Također, dobra rasvjeta je bitan faktor u sigurnosti, a ovaj Mega Liner je opremljen sa full LED rasvjetom. Glavni rasvjetni panel na zadnjem braniku čini nova generacija Hella gen.2 full LED svjetala posebno razvijenih i dizajniranih za Krone priključna vozila. Tu se još nalaze i LED bočna konturna svjetla sa indikatorima pravca, dva LED konturna svjetla sa gumenom ručicom i LED rasvjeta tablice.

Nova poluprikolica ima i Krone pod sa premium brtvljenjem i debljinom od 30 mm. Zahvaljujući Edscha podiznom krovu, poluprikolica može imati unutrašnju visinu do 3000 mm. Utovarna visina kroz zadnja vrata iznosi oko 2795, a bočna utovarna visina oko 2860 mm. Podizni krov je hidraulički sa podizanjem do 500 mm na 4 ugaona stupa odvojeno. Krov ima dodatno dijagonalno ojačanje u krovnoj ceradi, a možemo istaći i da ima opciju pomicanja prema nazad. Prema želji kupca, vozilo je isporučeno sa ceradom u plavoj boji kako bi se odlično uklopilo sa ostatkom flote.

Prednji zid je čelični, a dodatno je iznutra ojačan sitastom pločom dok su zadnja vrata od aluminijuma. Od ostale opreme vrijedi istaći dva rezervna Continental pneumatika i dva nosača rezervnih guma, ukrasne kapice na maticama točkova, dva podmetača za točkove, merdevine pozadi za lakši ulaz, šipka za vrata, kutija za alat, carinsko uže, tri reda drvenih i četiri reda aluminijumskih letvi u unutrašnjosti, te obavezni XL certifikat uz koji je dodatno došao i VDI 2700, certifikat za prevoz pića.

Kompaniji Armensa team želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe sa novim vozilom te se radujemo daljoj saradnji!

Napominjemo da na lageru i spremne za isporuku imamo dva identična vozila kao ovo, samo su razlike u ceradi – siva i crvena!

mart, 2024.