Naslovnica Novosti Novi Krone Profi Liner isporučen kompaniji Best Transport

Novi Krone Profi Liner isporučen kompaniji Best Transport

Kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo je ove sedmice isporučila novu Krone Profi Liner poluprikolici mostarskoj kompaniji Best transport. Iako sa dugogodišnjim iskustvom u prevozu, gospodin Almir Jašarević se odlučio tek 2014. godine na osnivanje vlastite kompanije i sa svojim izborom je napravio dobar potez. Devet godina kasnije radi posao koji je održiv, razgranat i na zadovoljstvo kupaca. U floti su od ranije dvije starije Krone Profi Liner poluprikolice koje su kupljene polovne, a ovo je ukupno treća, ali prva nova. Što bi rekli – treća sreća!

Isporučena poluprikolica sa navedenom opremom ima težinu od oko 6.100 kg i neopterećenu visinu sedla od 1.100 mm. Radi se o vozilu nove generacije koje ima novi tip modularne šasije unaprijeđenim multilock sistemom. Vozilo je isporučeno sa ceradom u boji bijelog alumunijuma što je postao zaštitni znak za veliku većinu novih Krone priključnih vozila. Vanjski izgled je nezaobilazan bez legendarnih bočnih zaštita od podlijetanja sa Krone natpisom i krunom. Vozilo ima tri osovine domaće proizvodnje sa vazdušnim ovjesom i gume u dimenziji 385/65 R22.5. Naravno, prva osovina je elektronski podizna, a dodatni šmek izgledu će dati i plastični poklopci matica točkova sa Krone natpisom.

Za sigurnost robe će se pobrinuti parkirna kočnica i Wabco kočioni sistem sa EBS-om i sistemom stabilnosti. Rasvjeta je također bitna u osiguravanju bezbjednih uslova vožnje, a u tome je nova generacija Krone priključnih vozila postala pravi majstor. Kompletna rasvjeta na ovom vozilu je u LED izvedbi, a nju čine LED bočna konturna svjetla sa indikatorima pravca, dva LED konturna svjetla sa gumenom ručicom i LED rasvjeta tablice. Glavni rasvjetni panel čini nova generacija Hella gen.2 full LED svjetala posebno razvijenih i dizajniranih za Krone priključna vozila. Tako da je ovo prva isporučena poluprikolica u Bosni i Hercegovini sa novim rasvjetnim full LED panelom!

Konstrukciju čini Krone basis krov čija bočna utovarna visina iznosi 2.700 mm, a unutrašnja 2.795 mm. Prednji zid je urađen od čelika i dodatno je ojačan sitastom pločom iznutra. Zadnja vrata su dvokrilna tip container i napravljena su od aluminijuma. Unutra se nalzi novodizajnirani Krone premium pod i četiri reda drvenih letvi. Od ostale opreme možemo spomenuti SAF podupirače, jedan rezervni točak, dva nosača rezervnog točka, dva podmetača za točkove, kutija za alat, merdevine pozadi za lakši ulaz i izlaz iz vozila te certifikati EN 12642 Code XL i VDI 2700 Bl. 12 za prevoz pića.

Igrom riječi BEST – NAJBOLJE, Best transport je odabrao najbolje, a mi se želimo zahvaliti na ukazanom povjerenju i nadamo se da će se saradnja intenzivirati i produžiti još mnogo godina!

mart, 2023.