Naslovnica Novosti Novi Krone Profi Liner isporučen kompaniji Sanel-Šped

Novi Krone Profi Liner isporučen kompaniji Sanel-Šped

Dobre navike ne treba mijenjati! Tog principa se drže i kompanije Sejari d.o.o. te Sanel-Šped iz Konjica. Kompanija Sejari d.o.o., koji je ekskluzivni zastupnik i distributer Krone priključnih vozila za teritoriju Bosne i Hercegovine, isporučila je kompaniji Sanel-šped iz Konjica novu poluprikolicu model Profi Liner. Na ovaj način je nastavljena dobra saradnja ovih kompanija, kao i tradicija Krone vozila u kompaniji Sanel-Šped. Sanel-Šped posluje skoro 25 godina i Krone šlepe su uvijek bile bitan dio poslovanja. Tako je i sada gdje od pet kompleta, Krone Profi Lineri čine više od pola voznog parka.

Isporučeni Profi Liner ima težinu od 6,1 tone, a njena čvrsta i kompaktna šasija zaštićena je od hrđe KTL metodom, bojenjem prahom i pečenjem laka. Radi se i o novoj generaciji modularne šasije u merdevinastvom okviru sa unaprijeđenim multilock sistemom. Osovine su domaće, iz Krone proizvodnje, baš kao i pneumatici Easy Rider u dimenziji 385/65 R 22,5. Nosači rezervnih točkova su smješteni iza osovina, a uz isporučeno vozilo došao je i jedan rezervni točak. Prednja osovina je naravno podizna. Prednji zid je čelični i dodatno je ojačan iznutra, dok su zadnja vrata dvokrilna i od aluminijuma.

Od opreme možemo spomenuti još i plastične blatobrane, plastičnu kutiju za alat, dva podmetača za gume, ukrasne plastične poklopce matica sa Krone natpisom, flap (guma) pozadi sa također Krone logom, carinsko uže te Wabco kočioni sistem. Kompletna rasvjeta na vozilu je u LED izvedbi, a nju čine bočni gabariti koji imaju i ulogu pokazivača pravca te rasvjeta za zadnjem braniku proizvođača Hella. Ona je iz nove generacije posebno razvijene za Krone i čine je pokazivač pravca, svjetlo, stop svjelo i svjetlo za vožnju unazad.

Unutrašnjost poluprikolice čini kvalitetni pod debljine 30 mm, koji je vodootporan i koji ima premium zaptivanje kako bi se efikasnost i radni vijek maksimizirali. Zahvaljujući novom tipu šasije, redizajniran je i pod. To u praksi znači, da ako je potrebno, sada je dosta lakše i brže zamjeniti dijelove poda, bez dodatnog ulaganja vremena i novca. Unutrašnja visina sa zatvorenim krovom iznosi 2,795 mm. Profi Liner ima trostrani rolo, Krone krov, koji se može pomjerati i unazad, ojačanu krovnu konstrukciju te XL i certifikat za prevoz pića te i 4 reda drvenih letvi. Kao i prethodni “Profesionalci”, i ovaj je isporučen sa ceradom u boji bijelog aluminijuma.

Kompaniji Sanel-šped želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara sa novim vozilom te se radujemo daljnjoj saradnji!

decembar, 2023.