Naslovnica Novosti Novo Krone pojačanje u floti Boreas Kreševo

Novo Krone pojačanje u floti Boreas Kreševo

Nakon što su prošle godine svoju flotu obogatili sa dvije nove Krone poluprikolice, model Profi Liner sa bogatom opremom, kompanija Boreas iz Kreševa se i ove godine ponovo odlučila za Krone asortiman. Ove godine je svoju flotu pojačala sa modelom Load Carrier, koji je urađen u saradnji sa partnerom Uniplast Serbia.

Ovaj model nije nepoznanica u floti Boreasa pošto su identične prikolice već ranije stizale, a njihova osnovna karakteristika je ta da su namjenjene za prevoz pića. U ovom slučaju, isporučeno vozilo ima spoljašne dimenzije 7.200 / 2535 / 2243 mm (D/Š/V). Ovaj model karakteriše šasija sa dvostrukim T-dužinskim i središnjim nosačem kao i spoljni ram sa zavarenim poprečnim nosačima i traverzama.

Konstrukcija i šasija su na BPW osovinama koje imaju zračne jastuke i disk kočnice promjera 430 mm. Na osovinama su pneumatici u dimenziji 385/55 R 22.5, a iznad njih se nalaze i plastični blatobrani sa blataricama radi lakšeg održavanja i zaštite guma. Za sigurnost će se pobrinuti Wabco Premium kočioni sistem sa uključenim sistemom stabilnosti i EBS sistemom. Osim toga, sigurnost i bolju vidljivost će osigurat će opružna parkirna kočnica, podmetač za točkove, bočna LED markirna svjetla te Hella multifunkcionalna svjetla postavljena na zadnji branik koja se sastoji još i od dodatnog svjetla za vožnju unazad te svjetla za maglu. Naravno tu je i nezaobilazni bočni prepoznatljivi Krone branik.

Prednji zid prikolice čini aluminijumski panel u punoj visini, a pozadi su dvoja vrata također zamjenjena panelom u punoj visini zbog posebne namjene vozila. Pod je izrađen od vodootporne špere u protivkliznoj konfiguraciji debljine 30 mm. Vozilo ima i halke za vezivanje tereta. Bočne stranice nadogradnje su od alumunijuma i imaju mogućnost otvaranja i podvlačenja pod krov prilikom utovara. Unutrašnjost nudi utovarnu visinu od 1.925 mm, a u unutrašnjosti se nalaze i krovne lampe te reflektor. Od ostalog možemo spomenuti i nosač za rezervni točak sa rezervni točkom, odbojnike protiv viljuškara, kutiju za alat i KTL bojenje u prahu (kataforeza sa kasnijim dodavanjem praha) koje nudi jedinstvenu dugoročnu zaštitu šasije od korozije.

Kompaniji Boreas želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe sa novim vozilom te se radujemo daljoj saradnji!

oktobar, 2023.