Naslovnica Novosti Olimpijski Centar Jahorina: Za novu sezonu novi Mercedes Sprinter

Olimpijski Centar Jahorina: Za novu sezonu novi Mercedes Sprinter

Kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo, osim novih VDL i Isuzu autobusa kapaciteta od 25 do 99 sjedišta, u svojoj ponudi ima li vozila Mercedes Sprinter koji su u kombinaciji do 21 sjedišta. Upravo jedan takav Sprinter je nedavno isporučen i Olimpijskom Centru Jahorina. Novo vozilo će svakako biti od velike pomoći u prevozu radnika i gostiju za nadolazeću sezonu za koju se predviđa da će biti najbolja ikad.

Isporučeno je vozilo Sprinter 516 CDI, što znači da ima Mercedesov Euro 6 motor snage 120 kW/160 KS u kombinaciji sa ručnim šestostepenim mjenjačem. Vozilo je bijele boje i opremljeno je gumama u dimenziji 205/75 R16C, a po zahtjevu kupca uz zimske gume isporučen je i set dodatnih ljetnih guma. Vozilo pored vozačevih i suvozačevih vrata ima i bočna klizna vrata sa elektro bravom. Vanjski izgled zaokružuju panoramska blago zatamnjena stakla u originalnim otvorima.

U unutrašnjost se pored vozača može smjestiti i još 20 putnika. Sjedišta su proizvođača SEGE, a radi se o turističkim sjedištima sa mrežicama za lične stvari, stol na rasklapanje, obaranje naslonjača, rasklopivim rukonaslonom, sigurnosnim pojasevima i pomicanjem dvojki prema hodniku. Pod je prekriven neklizajućim patosom u imitaciji parketa, dok je unutrašnje tapaciranje odrađeno u kombinaciji sa vještačkom kožom i meblom, a na plafonu se nalazi LED rasvjeta duž cijelog putničkog dijela.

Za ugodnu temperaturu će se pobrinuti fabrička Mercedesova poluautomatska TEMPMATIC klima za vozača i suvozača te Yilkar klima uređaj za putnički prostor. Također, vozilo posjeduje i radijatore za zagrijavanje u kombinaciji sa ventilatorom. Od ostale opreme možemo istaći da vozilo ima Start/Stop funkciju, sve sigurnosne sisteme najnovije generacije, unutrašnje zavjese u aluminijumskim šinama, stakleni šiber sa zavjesicom kao izlaz u slučaju opasnosti, čekiće pored izlaza za slučaj opasnosti, Kenwood Radio/CD/MP3 player i četiri Kenwood zvučnika u putničkom dijelu.

Olimpijskom Centru Jahorina se zahvaljujemo na ukazanom povjerenju, te se nadamo da će isporučeno vozilo opravdati ukazano povjerenje i pomoći u nadolazećim sezonama kao i da ćemo imati prilike ponovo sarađivati!

novembar, 2021.