Naslovnica Novosti Pepex bus Tuzla preuzeo svoj Neoplan Tourliner

Pepex bus Tuzla preuzeo svoj Neoplan Tourliner

Kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo je krajem aprila isporučila rabljeni autobus kompaniji Pepex bus iz Tuzle. Radi se o Neoplan Tourlineru, modelu koji nije nepoznat bh. javnosti i prevoznicima i modelu koji podjednako dobro obavlja kako redovni linijski prevoz, tako i vanredne i turističke vožnje.

Tourliner je putnički autobus koji sigurno zaslužuje pažnju, posebno zbog svoje štedljivosti. Na njega se uvijek možete osloniti i ovaj model ujedinjuje jedinstvenu estetiku i ekonomičnost, tako da se sa pravom može nazvati autobusom za sve prilike.Isporučeni Tourliner je standardna dvoosovinska izvedba u dužini od 12 metara i širinom od 2,55 metra. Vozilo je proizvedeno 2007. godine i prešlo je svega 338.000 kilometara. Opremljen je ručnim mjenjačem i MANovim motorom jačine 324 kW / 441 KS te ispunjava Euro 4 norme.

Unutrašnjost je uređena sa 49 + 1 + 1 Kiel sjedišta, u kombinaciji koža-tkanina. Vozaču će putovanje olakšati i ugrađena navigacija, a putnici će moći koristiti sve prednosti Blaupunkt audio/video sistema koji podrazumijeva cd/mp3/dvd player i dva LCD monitora. Od ostalih specifikacija vrijedi spomenuti da vozilo ima toalet, kuhinju i dva frižidera. Od ostale opreme, vozilo posjeduje sunčanu zaštitu za vozača, klima uređaj, standardno grijanje – Webasto, intarder/retarder, tempomat, ABS sistem i centralno zaključavanje.

Kako bi usluga bila potpuna, kompanija Sejari d.o.o. je uz posebne uslove dogovorila i novi set guma za isporučeni Tourliner, pošto je Sejari d.o.o. ovlašteni zastupnik i distributer ATHOS guma: https://sejari.ba/gume/

maj, 2017.