Naslovnica Novosti Pet autobusa isporučeno Centrotransu

Pet autobusa isporučeno Centrotransu

Prošlog mjeseca kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo isporučila je pet autobusa kompaniji Centrotrans Sarajevo. Radi se o rabljenim autobusima i svi u proizvođača MAN. Na ovaj način je flota Centrotransa dobila bitna pojačanja, a ujedno je smanjen i prosjek godina flote.

Flotnu isporuku čine modeli Lion's Coach u dvoosovinskoj i troosovinskoj izvedbi. Ukupno je isporučeno dva Lion's Coach R07, dva Lion's Coach R08 i jedan Lion's Coach R09 autobusa. Vrijedi istaći i da dva od pet vozila imaju poseban paket Supreme opreme. Isporučena vozila su proizvedena u rasponu od 2011. do 2014. godine te zadovoljavaju Euro 5/EEV i Euro 6 norme ispušnih gasova. Ovisno od vozila, kapacitet vozila je od 49+1+1 do 59+1+1 turističkih sjedišta, tako da će sva isporučena vozila moći da zadovolje različite potrebe svih klijenata Centrotransa. Zanimljivo je da sva vozila imaju motore snage 440 konjskih snaga i automatske mjenjače, dok je raspon kilometara u trenutku preuzimanja vozila bio od 290.000 do 580.000 km.

Svako vozilo je opremljeno sa audio/video opremom, LCD monitorima, frižiderima, kuhinjom, toaletom, mikrofonom i spavaćom kabinom za vozača. Bilo da se radi o izvedbi na dvije ili tri osovine, MAN Lion’s Coach je prepoznatljivo vozilo čije su karakteristike više nego dovoljne za siguran i udoban prevoz putnika do destinacija širom Bosne i Hercegovine, zemalja u okruženju i Evrope. Ne treba ni spominjati da je MAN Lion’s Coach zbog svojih karakteristika i ekonomičnosti i najčešći autobus na našim cestama, tako da su definitivno omiljeni izbor kod naših domaćih prevoznika.

Kompaniji Centrotrans želimo puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilima te se radujemo daljoj saradnji!

mart, 2020.