Naslovnica Novosti Premijere tri nova Isuzu modela u BiH

Premijere tri nova Isuzu modela u BiH

Anadolu Isuzu je nastavio sa sprovođenjem planova koji su naglo usporeni zbog pandemije korona virusa. Jedan od tih planova je i Euro Tour 2021 koji je za cilj imao da kroz jednogodišnje putovanje kroz Evropu prođe kroz 22 zemlje i da svim zainteresiranim predstavi svoja tri nova vozila u ponudi.

Tako je i Sejari d.o.o. Sarajevo, generalni zastupnik Isuzu autobusa za područje Bosne i Hercegovine, počev od septembra 2021. godine imao priliku da bh. javnosti i prevoznicima predstavi tri nova modela i to: gradski autobus Citiport CNG, prigradski 13-metarski autobus Kendo CNG i novi međugradski midibus Grand Toro.

Gradski model Citiport je dobio svoju verziju i na CNG pogon. Radi se o modelu dužine nešto više od 12 metara, a novina je Cumminsov motor snage 320 KS u kombinaciji sa automatskim ZF mjenjačem. Vozilo ima neovisno vješanje sa zračnim jastucima i elektronskim ECAS sistemom. Kapacitet vozila se kreće do 92 putnika, ovisno od želja kupca. Vozilo ima sve moderne sigurnosne sisteme, a u standardnoj opremi dolazi sa linijskim displejom i unutrašnjim nadzornim kamerama. Vozilo je prilagođeno svim kategorijama putnika, a raspored vrata također ovisi od želja kupaca. U procesu je i puštanje u proizvodnju i zglobne varijante ovog modela na CNG pogon.

Prigradski model Kendo je i generalno prvi ovakav model u ponudi kompanije Isuzu. Debitovao je sa pogon na CNG, dok je odnedavno u ponudi i model sa dizelskim motorom. U BiH je stigao model sa također Cumminsovim CNG motorom snage 320 KS u kombinaciji sa automatskim ZF Ecolife mjenjačem. Ovisno od potreba i želja klijenta, vozilo može da ima do 63 sjedišta, a interesantno je da se može prilagoditi i za povremeni vanlinijski/turistički prevoz zahvaljujući turističkim sjedištima, audio/video te ostaloj opremi. Na drugim vozilima može da se instalira i rampa za olakšan ulaz i izlaz osoba u invalidskim kolicima tako da je ovo vozilo spremno za svaki izazov. Također, nije nezanemarljiv ni prtljažni prostor od ukupno 7.5 kubnim metara te vrijedi istaći da je ovaj model nedavno dobio i nagradu “Sustainable Bus Award 2022”, koja je prva i jedina evropska nagrada koja priznaje održivost u oblasti autobusa.

Treći model, ujedno i najzanimljiviji za tržište Bosne i Hercegovine je midibus Grand Toro. Radi se o midibusu dužine 8.5 metara koji može imati kapacitet do 37 putnika ili ukupno 43 putnika sa stajaćim mjestima. Vozilo je sa potpuno novim dizajnim i većim dimenzijama, pa odakle i naziv GRAND, dok TORO dolazi kao asocijacija na snagu koju imaju bikovi, pošto je snaga motora povećana na 210 KS. U opciji su ručni ZF mjenjač ili automatski Allison. Kupci će moći birati između više paketa opreme, sve prema potrebama, baš kao i velikom izboru sjedišta. Vozilo je sa svim sigurnosnim sistemima najnovije generacije i Isuzu sa ovim vozilom donosi veliki broj noviteta koji se prvi put pojavljuju na ovom vozilu.

Dodatne informacije o ovim vozilima možete dobiti u kompaniji Sejari d.o.o. Sarajevo poziv na 033/770-302 ili zakazivanjem sastanka na adresi Blažuj 78.