Naslovnica Novosti Prevoznik Kajtez: Krone odličan izbor za dugotrajan posao!

Prevoznik Kajtez: Krone odličan izbor za dugotrajan posao!

Kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo, generalni zastupnik Krone priključnih vozila za prostor Bosne i Hercegovine, je tokom marta zabilježila još jednu novu uspješnu poslovnu saradnju. Ovoga puta je to sa samostalnim prevoznikom Darko Kajtez iz Laktaša. Kompanija je na tržištu prevoza roba u BiH i inostranstvu pristuna već više od 10 godina, a vozni park čine dva tegljača sa standardnim poluprikolicama.

Gospodin Kajtez ima dugogodišnje iskustvo u sferi prevoza i kroz njegove ruke su prošli mnogi kamioni i poluprikolice. Kako sam kaže vremenom je uvidio da je za posao koji radi Krone ipak najbolji izbor. Za njegov posao je potrebna sigurna, jaka i robusna poluprikolica, a njegovo iskustvo je pokazalo da bolje od Krone teško da može da se dobije. Zbog toga je gospodin Kajtez odlučio da mu se flota sastoji samo od Krone poluprikolica, pa je jednu prodao, a i za drugu, Krone Profi Liner, samo starijeg godišta, je uz pomoć kompanije Sejari d.o.o. uspješno našao kupca.

Tako sada flotu čine novonabavljene poluprikolice Profi Liner, jedna rabljena 2015. godina i jedna potpuno nova koja je u novi dom stigla sredinom marta. Opremljen visokokvalitetnim komponentama do najsitnijih detalja, Profi Liner je čvrsta, pouzdana, praktična i prije svega ekonomična poluprikolica. Vozilo ima varenu šasiju koja je ekstremno čvrsta i stabilna.

Imajući u vidu da je u poslovima transporta svaki minut bitan, Profi Liner je konstruisan za utovar i istovar robe u najkraćem roku. Praktično otključavanje stubova, Multilock fiksiranje robe, Edscha klizni krov, savršen zatezni mehanizam i mehanizam za zaključavanje obezbjeđuju sigurnost da će roba biti spakovana na vrijeme.

Isporučeni Profi Liner ima domaće Krone osovine na kojima je montirano šest Fulda pneumatika u dimenziji 385/55 R22.5. Na poluprikolicu su montirana i dva nosača rezervnog točka uz dvije rezervne gume. Plastični poklopci na maticama će svakako dopridonijeti atraktivnijem izgledu vozila, a sačuvat će i matice od dodatnog prljanja i ostalih problema. Za sigurnost će se pobrinuti Wabco kočioni sistem uz EBS, disk kočnice na svim osovinama i sistem za stabilnost na cesti.Unutrašnjost poluprikolice čini kvalitetni pod 30 mm debljine sa premium brtvljenjem kako bi se efikasnost i radni vijek maksimizirali. Bočna pristupna visina iznosi 2.810 mm, a unutrašnja visina, zahvaljujući Edscha podiznom krovu može ići do 2.950 mm što je jedinstveno i specifično za ovaj tip poluprikolice. Profi Liner ima trostrani rolo, ojačanu krovnu konstrukciju te XL certifikat.

Cerada je klasična Krone u boji bijelog aluminijuma, dok su vrata čelična u punoj visini i bojena u bijelu boju. Od ostale opreme možemo istaći ljestve pozadi za lakši ulaz u poluprikolicu, kutiju za alat, dva podmetača za točkove, multifunkcionalna zadnja Hella svjeta, četiri reda drvenih i tri reda aluminijumskih letve te prepoznatljive Krone bočne i zadnje branike.

Gospodinu Kajtezu želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

april, 2021.