Naslovnica Novosti Prijevozi Jakuš obnovio vozni park sa Neoplan Citylinerom

Prijevozi Jakuš obnovio vozni park sa Neoplan Citylinerom

Jučer je u prostorijama kompanije Sejari Kraftfahrzeuge GmbH u Odelzhausenu izvršena svečana primopredaja autobusa Neoplan Cityliner N1217 HDC hrvatskoj kompaniji Prijevozi Jakuš iz Poznanovca, općina Bedekovčina.

Kompanija Prijevozi Jakuš je u Hrvatskoj prepoznatljiva po tome što svoju flotu isključivo baziraju na Neoplan modelima. Od ranije su tu sjajni Starlineri prve generacije, a krajem prošle godine kupljen je jedan Neoplan Cityliner N1217 HDC. Sada se ekipi Neoplana priključio još jedan Cityliner novije generacije.

Isporučeni Cityliner je troosovinski model,kraće izvedbe i ima pomalo neuobičajenu smeđu boju. Vozilo je 2008. godina i ima 630,000 pređenih kilometara. Srce novog vozila u floti kompanije Prijevozi Jakuš čini MAN-ov motor snage čak 480 KS i koji ispunjava Euro 4 norme, a uparen je sa automatskim ZF AS-Tronic mjenjačem. U unutrašnjost se može udobno smjestiti 51 putnik na Kielovim sjedištima plus vozač i suvozač. Sva sjedišta su opremljena sa mrežicama za personalne stvari, stolićima, rukonaslonima te naslonima za noge.

Vozilo posjeduje svu opremu potrebnu za obavljanje linijskog, ali i vanlinijskog saobraćaja, kao što je klima uređaj, sistem grijanja, toalet, kuhinju, frižider te audio i video opremu. Od ostale opreme vrijedi spomenuti: multifunkcionalni volan, sunčana zaštita za vozača, intarder, retarder, ABS Sistem i centralno zaključavanje.

februar, 2018