Naslovnica Novosti Prvi Krone Profi Liner u 2018. godini isporučen u Kreševo

Prvi Krone Profi Liner u 2018. godini isporučen u Kreševo

Prva sedmice nove godine bila je rezervisana za isporuku nove Krone Profi Liner, standardne poluprikolice za Autoprevoznika Radenko Tavra iz Kreševa. Tako je ovaj Profi Liner postao prvo Krone vozilo koje je firma Sejari d.o.o. isporučila u ovoj godini.Sam vlasnik, gospodin Tavra, je kazao kako mu se želja napokon ostvarila: “Dugo godina slušam od ljudi koji rade po Švedskoj i Njemačkoj da bolje poluprikolice od Krone nema. Njene performanse su uvijek iste, bilo da je opterećena do maksimuma ili da vozi poluprazna i to je ono što mi se sviđa. Također, za mene na cesti nema ljepše i kada se otvorila mogućnost za kupovinu bio sam i više nego zainteresovan te mi je drago da sam u jednu ruku sebi ispunio dugogodišnju želju”.

Isporučeni Profi Liner ima ukupnu težinu oko 6,2 tone i ima visinu sedla od 1120 mm. Opremljen je sa dva SAF podupirača, tri Krone osovine, od čega je prva podizna te sa šest komada Krone Easy Rider pneumatika u dimenziji 385/65 R22,5. Domaću, Krone, kombinaciju upotpunjava Krone lagani klizni krov.Profi Liner ima i premium zaptivanje poda te unutrašnju visinu od 2795 mm. Unutrašnjost je opremljena sa četiri reda drvenih letvi. Od ostale opreme vrijedi spomenuti XL certifikat, dva nosača za rezervne točkove, plastične blatobrane po EU standardnima, dvije kutije za alat, neizostavni bočni branik od podlijetanja sa Krone natpisima i naravno multifunkcionalna Hella svjetla na zadnjem braniku.

Nova poluprikolica zahtjeva i novog tegljača, pa je gospodin Tavra u svoj vozni park dodao i DAF tegljač čime je u potpunosti obnovio flotu.

januar, 2018